Вести

Жене неће дозволити да Београд поново воде Ђилас и Шапић

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић каже да жене неће дозволити да Београдом поново управљају људи попут Ђиласа и Шапића, који су трудницама и породиљама оставили дуг од 3,5 милиона евра. 

“Жене јако добро знају ко брине о њима и знају да је дуг трудницама и породиљама вратила наша градска власт и да данас не касни ни дан са уплатама. Жене неће да дозволе да их Ђилас и Шапић, који су им вртиће наплаћивали готово дупло скупље, поново пљачкају. И ова градска власт сада је људима вратила тај новац. Неће жене да дозволе да они који су били пре нас поново од својих тајкуна узму вртић на земунској Алтини, који грађани данас плаћају 23.700 евра месечно”, каже Михајловићева. 

Она додаје да су људи који данас воде Београд обезбедили нових 12.000 места у вртићима за нашу децу, да породице за чију децу нема места у државним вртићима децу могу да упишу у неки од 240 приватних вртића, а разлику у цени родитељима плаћа Град, наводи се у саопштењу.

“Знамо да је само економски самостална жена истински слободна и зато смо обезбедили да жене предузетнице добијају бесповратну помоћ за отпочињање свог бизниса. Мој следећи циљ је да урадимо све што можемо да мајке које раде у фирмама и фабрикама добију вртиће у којима могу да оставе децу док су на послу, где ће моћи да их обиђу за време паузе. То су наше мајке заслужиле”, каже Михајловићева. 

Она додаје да верује да ће жене подржати листу “Александар Вучић - зато што волимо Београд“ јер знају да су на њој они који,  исто као и све наше мајке, сестре и баке, воле овај град.

“Жене знају да је са нама директор Тиршове др Зоран Радојичић, који је ту кад је најтеже, кад нам се дете разболи. Знају да је с нама Весна Станојевић, која читавог живота помаже угроженим женама и жртвама насиља. Знају да су ту Аја Јунг, директорка Народног музеја Бојана Борић Брешковић, да је с нама Душица Бојић. Зато ће жене подржати све ове људе јер оне воле Београд”, истиче Михајловићева.

 

 

Извор: Танјуг