Вести

ВУЈОВИЋ: РАДОМ СЕ БРАНИМ ОД НАПАДА

Ирена Вујовић, председница општине Савски венац, истиче за „Ало!” да никоме у СНС-у не смета што нестраначке личности имају примат на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!”, наводи да се СНС не плаши Драгана Ђиласа, додаје да Београђани могу само да страхују од поновне пљачке Ђиласа и његовог помоћника Шапића и открива да се од напада опозиције брани радом и марљивошћу.

* Ако је веровати кладионицама, Ирена Вујовић би могла да буде нова градоначелница Београда. Како то коментаришете?

- Надам се да ће људи препознати снагу и енергију тима који се налази на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!”, јер су то људи који су вредни и посвећени. Глас за листу под редним бројем 1 глас је за наставак великих пројеката и реализацију нових, глас за нова радна места и бољи живот свакога од нас. Не бих коментарисала кладионице, јер ипак кладити се на судбину Београђана није добро. Имали смо лошу ситуацију пре четири године, затекли смо дуг од милијарду и двеста милиона евра, задуженост сваког Београђанина, тако да добро знам колико је била тешка ситуација са којом смо се суочили - упоредо градити и остваривати резултате, а са друге стране враћати дугове и поверење грађана у систем и институције.

* Можда су се на вас кладили ваши пријатељи или чланови породице?

Мени блиски људи знају шта је све било потребно урадити како би Београд изгледао као што данас изгледа, тако да свакако имам велику подршку породице и пријатеља, јер они препознају наше напоре и залагања читавог тима људи и виде колико желимо да учинимо пристојнијим живот свих Београђана.

* Да ли је дошло време да једна дама буде на челу Београда?

- На челу града мора да буде неко ко ће наставити развој града, ко ће имати јасну визију и ко има енергију да Београд учини још бољим местом за живот. Ту пол није пресудан.

* Да ли вам је засметало што на листи за Београд нестраначке личности некако имају примат у односу на чланове СНС-а?

- Ми смо једина странка која је на листу ставила велики број истакнутих и стручних људи у својим областима, и нових људи. То је оно што нашу странку разликује од других. Никоме у странци то не смета, поносни смо на ту листу. Тим људима смо захвални што су нам указали поверење, јер су они оценили наш рад у претходне четири године као веома добар и прихватили да дају свој допринос. Тим „Александар Вучић - зато што волимо Београд!” је збир стручности, снаге, енергије, храбрости и људи који пре свега воле Београд.

* Кампања је у току, сваки дан сте на терену, да ли сте се уморили?

- Нисам уморна, јер смо ми сваки дан на терену и када није у току кампања. Свакодневно разговарамо са грађанима, прикупљамо њихове савете, иницијативе, критике и управо захваљујући тој комуникацији смо урадили пуно ствари на Савском венцу.

* Када грађанима предложите да гласају за листу под бројем 1, које аргументе користите да их убедите?

- Ми грађане не морамо да убеђујемо, јер су они најбољи сведоци свега онога што је урађено у Београду у последње четири године. Као председница општине Савски венац, поносна сам на комуникацију са грађанима и поверење које смо стекли, поносна сам и на то што смо успели да решимо проблеме које нико годинама није решавао. Решили смо комуналне проблеме, водимо одговорну социјалну политику, имамо велики број бесплатних програма. Када причамо о граду Београду и свему што је урађено, морамо истаћи да смо се трудили да равномерно развијамо наш град, све општине су подједнако обухваћене. У прилог томе говоре и стотине километара водоводне и канализационе мреже, асфалтиране улице, нови путеви који су изграђени, обновљене фасаде и градски тргови, изграђене школе и домови здравља. То су резултати који су видљиви. Као председница општине сам поносна и на пројекат „Београд на води“, то је испуњење вишедеценијског сна свих Београђана захваљујући визији Александра Вучића. Данас Београд изгледа као права светска метропола и сваки дан привлачи све већи број туриста.

* Кампања је врло прљава, ви се никада нисте истицали увредама, водите рачуна о томе шта говорите, како успевате да не „упаднете у ватру“?

- Успевам само зато што велику енергију и труд улажем у то да грађанима живот буде бољи. Немам времена за препуцавања, трудим се да резултати говоре уместо мене. А ти резултати говоре и о мени, и о СНС-у, и о свима нама који смо кандидати и који смо на одговорним позицијама.

* Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре, која је друга на листи СНС-а, претрпела је бројне нападе током кампање, како то коментаришете?

- Аја Јунг је остварена жена, која има велике резултате у послу којим се бави. Људима који су на листи, а који се раније нису бавили политиком, теже падају напади јер нису навикли. Ми који смо дуго у политици смо на то навикли. Најлакше је критиковати, а најтеже направити резултате. Волела бих да сам од опозиционара чула неки предлог за културу или њихову визију Београда. Међутим, можемо само да чујемо говор мржње против Вучића, СНС-а и свакога ко нас подржава.

* Да ли сте очекивали да ћете и ви бити мета напада?

- Ми сви то очекујемо, а ја се од напада браним радом и марљивошћу.

* Из редова опозиције често чујемо да се СНС плаши Драгана Ђиласа, да ли је то тачно?

- Мислим да су и Српска напредна странка и грађани Драгана Ђиласа и његовог помоћника Александра Шапића добро упамтили. Затекли смо дуг од милијарду и двеста хиљада евра, Београђани су били задужени и сећају се свих афера које су обележили мандат Ђиласа и Шапића и њихово вођење Београда. Једини страх који треба да постоји јесте да нам се опет не догоди исто. Данас Београђани живе много боље, имамо 20.000 нових радних места и нећемо се ту зауставити. Београд је стабилан и сигуран град за стране инвестиције, а најбољи доказ су фабрике у Обреновцу и Лазаревцу, хотел „Хилтон” у центру града и отворена „Икеа“. Београђани могу само да страхују од поновне пљачке Драгана Ђиласа и његовог помоћника Шапића.

* Кад смо код Шапића, у згради општине Савски венац нема ниједне ваше фотографије. За разлику од тога, зграда у којој се налази општина Нови Београд је препуна Шапићевих фотографија.

- Нисам имала времена да се бавим фотографијама. Општину и хол смо уредили, продужили смо радно време, поставља се и рампа за инвалиде. То је оно чиме се ми бавимо, да будемо добар сервис грађанима, нема личне промоције.

* Александар Вучић је рекао да ће се сви удружити ако буду имали шансу да победе СНС, какав је ваш став по том питању?

- То се и догодило, у једној ноћи су се након парламентарних избора сви удружили. И ови сада избори су тешка борба, јер је градска каса веома атрактивна за оне који су је пре четири године опустошили.

 

Волела бих да су Ђилас и Шапић поштовали законе

* Расим Љајић дели књиге грађанима, ту идеју је ископирао и Ђилас. Које књиге бисте ви поклонили Александру Шапићу и Драгану Ђиласу?

- Када причамо о књигама, морам да истакнем да смо пре два дана отворили библиотеку на Сењаку у простору некадашње месне заједнице. Тај простор је комплетно реновиран, паралелно са библиотеком ће бити и кутак за наше најстарије суграђане. Библиотека је огранак градске библиотеке, овом приликом се захваљујем граду Београду, и у њој имамо преко 7.000 наслова. Што се тиче поменутих кандидата, волела бих да су некада мало више читали законе и да су их поштовали.

 

Грађани истински воле Жику

* У кампањи вас можемо видети са водитељем Жиком Шареницом, који је на листи СНС-а. Какав је утисак оставио на вас?

- Морам да кажем да сам срећна што је Жика становник општине Савски венац, ми смо се дружили и пре нашег заједничког рада. Он је неко ко је увек имао времена за грађане наше општине. За њега имам само речи хвале и грађани га истински воле. Жика улаже велики труд и у кампањи како би грађанима представио све оно што је урађено и оно што тек намеравамо да урадимо.

 

Сећање на Чкаљу

Спомен-плоча у част глумца Миодрага Петровића Чкаље откривена је почетком фебруара у Ресавској улици број 84 у Београду, где је легендарни Чкаља живео последњих тридесет година свог живота. Свечаном откривању спомен-плоче присуствовали су, осим бројних грађана, председница општине Ирена Вујовић и Чедомир и Јована Петровић, син и унука познатог глумца. Вујовићева је тим поводом истакла захвалност Граду Београду што је препознао и подржао реализацију идеје грађана Савског венца.

''Иако нас је напустио пре 15 година, вицеви и шале Миодрага Петровића Чкаље и даље се препричавају. Ово је скроман начин да му се Београд и Београђани одуже што нас његове улоге и дан данас засмевају. Захвални смо му на томе'', рекла је Вујовићева и додала да ће се руководство општине трудити да и убудуће подржи сличне пројекте.

 

 

извор: Ало