Вести

ВУЈОВИЋ: НАСТАВИЋЕМО ДА РАЗВИЈАМО БЕОГРАД

Председница Градске општине Савски венац и кандидаткиња за одборницу у Скупштини Града Београда са листе „Зато што волимо Београд – Александар Вучић!“, Ирена Вујовић, за „СНС Информатор“ каже да је изузетно поносна на све кандидате са листе, и да је реч о, пре свега, поштеним, стручним и храбрим људима којима је просперитет Београда на првом месту.  Специфичност листе и оно што је разликује од других, према њеним речима, јесу резултати који су постигнути у претходном периоду, као и то да кандидати верују у програм који представљају због чега ће га одговорно и са великом посвећеношћу спроводити  у наредном мандату.

* Како су суграђани реаговали када се на скуповима појављивао председник Александар Вучић? Колико је била драгоцена његова подршка листи?

Председник Александар Вучић је човек огромне снаге, воље, неустрашиви борац и визионар који је повео нашу земљу путем просперитета. Поносна сам што сам на листи која носи његово име. Грађани препознају правог и одговорног лидера који свакодневно улаже огроман напор како би нашој земљи обезбедио сигурност, стабилност и просперитет. Мислим да га због тога највише поштују и цене. Његова подршка улива поверење да ће се политика развоја нашег главног града наставити. Онолико колико је драгоцено што СНС има таквог првог човека, што Србија има таквог председника, толико је драгоцена и његова подршка нама са листе.

* Како сарађујете са осталим кандидатима за одборнике за Скупштину Београда?

Српска напредна странка је велики тим људи окупљених око исте идеје. Као што у странци са својим колегама имам фантастичну сарадњу, одлично сарађујем и са свим кандидатима са наше листе. Ми смо један тим који дели исте вредности, исту визују и воли свој град. Свима нам је циљ да Београд  настави овим темпом да се развија и да грађани имају квалитет живота какав заслужују. Ми то можемо, јер су на нашој страни одлучност, храброст, стручност, енергија и остварени резулатати. У томе лежи и наша највећа снага и нећемо одустати у борби за бољи Београд и бољи живот свих Београђана.

* На шта сте најпоноснији од онога што је већ урађено?

Поносна сам, јер смо у протекле четири године показали да за нас нема немогућих пројеката. Данас, где год да се у Београду осврнете видећете резултате нашег рада. Вишедеценијски сан о силаску Београда на реке се остварује, а на томе смо највише захвални председнику Александру Вучићу, који је имао визију и храброст  да се пројекат Београд на води реализује. Београд је данас највеће градилиште у овом делу Европе, сигуран град за улагања, који привлачи све већи број страних инвеститора. Поносна сам на 20.000 нових радних места у Београду, на незапамћену посету огромног броја туриста, што је обезбедило већи приход Граду, као и привредним субјектима који послују у трговини, туризму и угоститељству.  То отвара могућност да се у овим гранама привреде у континуитету отварају нова радна места. Поносна сам, јер смо показали да су нам подједнако важни грађани из централних и рубних делова нашег града, на километре канализационе и водоводне мреже које смо увели, на стотине километара путева које смо асфалтирали, на нове здравствене станице које смо изградили и постојеће које смо обновили. Поносна сам што смо равномерно развијали град и сваком Београђанину пружили једнаке шансе за пристојан живот, а најпоноснија, јер смо повратили поверење грађана у институције и људе на њиховом челу чији задатак мора бити један - да служе грађанима и раде у њиховом најбољем интересу.

* Који су најважијни пројекти који ће бити покренути у Београду у будућности?

Најважнији капитални пројекат је метро. За разлику од наших претходника који су само обећавали, а сада би поново да се врате да обмањују и задужују Београђане, ми се водимо стратегијом развоја града, консултујемо струку и поштујемо процедуре. Као што је ова градска власт реализовала знатан део онога што су челници Града из претходне гарнитуре само обећавали, тако ћемо реализовати и пројекат изградње метроа у Београду. Осим тога, уследиће реконструкција читавог низа саобраћајних чворова у граду – Улице кнеза Милоша, која ће имати подземну гаражу са 427 места за паркирање, затим Карађорђеве, Савске улице... Биће измештене Аутобуска и Железничка станица из Савског амфитеатра, градиће се нови Савски мост, решаваће се проблем канализације на територији целог града. Очекују нас велики пројекти, а сигурна сам да ћемо уз подршку грађана успети да их реализујемо.

Град за понос свих Београђана

* Како очекујете да ће Београд изгледати за четири године?

Очекујем да ће Београд бити град кранова, баш као што је и данас. Град у којем ће сваки млад човек моћи да се запосли и да живи од свог рада. Град који ће се још више развијати, који ће бити још пожељније место за улагања. Град науке, културе, иновација, са још већим бројем страних туриста. Београд  већ сад може да стане раме уз раме са европским метрополама, а замислите како ће тек изгледати за четири године, када велики број започетих и планираних пројеката буде реализован. Београд ће бити град којим ће се поносити сви Београђани.

 

извор: СНС Информатор