Вести

Вујовић: Боримо се против насиља над женама

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић изјавила је данас су приоритети одговорне заједнице афирмација породице и породичних вредности, подстицање једнакости између мушкараца и жена, заштита стабилне породице као основне јединице друштва.

 Она је поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, навела да је град Београд, у циљу системског приступа овом проблему, прошле године основао и Савет за родну равноправност, чија је улога првенствено у подизању одговорности Градске управе да испуни своје обавезе.

 " Сведоци смо да се пораст насиља бележи у свим срединама, брутално је и зато га можемо квалификовати као патолошку појаву са којом се једно друштво може само на организован начин и системски борити", рекла је Вујовић.

 Према подацима Градског центра за социјални рад у Београду, од почетка ове године регистровано је 2.891 пријава на насиље у породици, од чега је само од 1. августа до 30. октобра 2016. године регистровано 1.150 пријава, што показује да број пријава насиља има тренд раста, додала је она, саопштио је Беоинфо.

 Како је навела, борбом против насиља у породици Влада Србије са премијером Александром Вучићем на челу бави се на системски начин, што и показује усвајање Закона о спречавању насиља у породици који је изгласан у Народној скупштини.

Према њеним речима, то је показатељ јасне и недвосмислене одговорне политике ове владе против свих облика насиља.

 

Извор: Беоинфо