Вести

ВУЧИЋ: ЖАО МИ ЈЕ, АЛИ НЕЋУ НИ ДВОСТРУКЕ АРШИНЕ И ЛИЦЕМЕРЈЕ

Лидер СНС Александар Вучић поручио је данас да је у Србији, не први пут, на делу лицемерје најгоре врсте и двоструки аршини, али и истакао да нико из странке, под претњом искључења, више неће моћи да вређају било чију породицу, која у Србији мора да буде светиња.

"Извинио сам се у име других и ужасно ми је жао што је неко морао да чује такву глупост која је дошла из моје странке", рекао је Вучић на прес конференцији.

Додао је, међутим, да је то још један случај лицемерја на политичкој сцени, где једнима може да се удара по породици, како коме падне на памет, а чим се удари по њиховој породици, онда цмиздре и праве случај.

"Разлика између њих и нас и јесте у томе што ја морам да кажем 'извините' кад неко направи глупост, али немојте ви који сваког дана вешате на бандере и кажете да је време за метак у чело да ми држите предавања", поручио је и додао да је његов посао да заштити све који доживе да им породице нападају.

Вучић је рекао да је тек јутрос видео саопштење Миленка Јованова, те да је одмах осудио такву изјаву, за коју је било јасно да је реакција на причу досовских кандидата и њихове бесмислене увреде на рачун Вучићеве породице и брата.

"То је једна глупост на њихових хиљаду", рекао је Вучић и истакао да су многи изговарали гадости на рачун његове породице, а да му нико није пружао подршку.

Рекао је да код њега сви новинари могу да дођу и да поставе питање, а да код њих неки новинари не смеју ни да приђу, ни да дођу.  

С друге стране, како је објаснио, било је јасно зашто је је Јованов тако реаговао, и зашто је тако нешто рекао, додајући да је тиме одговарао на нападе из штаба Јеремића.

Он је казао да председнички кандидати ДОС-а директно нападају његову породицу, али да он није довео чланове своје породице да плачу.

За разлику од ДОС-овских кандидата, он зна да се извини и преузме на себе нешто што није урадио лично.

Указао је да је одмах након конференције за штампу на којој су кукали, од ДОС-овског кандидата стигла вест о томе шта ради брат Вучића.

Он је, позивајући се на извештај једне агенције, рекао "ево вам и данас наслов - чиме се бави и од чега живи Вучићев брат".

Било је, каже, хиљаде много горих изјава о његовој породици, а да нико и не пита да ли је то заиста тако.

То је зато што, ако треба да кажете нешто лоше о Вучићу, све је дозвољено.

Казао је да његов брат живи у стану који је купио на кредит после 11 година који и даље отплаћује.

''Никада му ништа нису нашли, али сваког дана су лагали, као и за остале чланове моје породице", рекао је Вучић питајући се да ли они размишљају како то преживљава његова ћерка Анастасија, или супруга која чека бебу.

''Удри по породици Вучић. Кажу то му није отац, отац му је неки Албанац. И то је све у новинама које подржавају ДОС-овске кандидате. Ја не умем да правим такву врсту сцене", нагласио је Вучић.

''Удрите на мене господо, ако знате, умете, смете и можете. Не можете нити смете, па знате да нећу да одговарам сваки дан на ударце на моју породицу. Нећу њих да увлачим", рекао је он питајући колико је емисија снимано о његовој породици, колико је гадости изречено, па се нико није скупљао да пружа подршку.

Осврнуо се и на данашњу конференцију за штампу Наташе Јеремић, рекавши да за разлику од тог скупа на његове конференције могу да дођу сви, и да је спреман са свима да уђе у дијалог.

Рекао је да је поносан што зна каквој се аждаји супроставља, медијској и сорошевској.

''Супротстављаћу се и даље, без обзира да ли победио или не. Наставићу да се борим снажно и снажније него до сада", закључио је Вучић.

Одговарајући даље на питања, рекао је да не зна шта би више требало да уради.

Извинио се, каже, осудио такво понашање, али и упитао да ли ће икада добити извињење он за хиљаде лажи изречене на његов рачун од стране досовских кандидата.

"Урадио сам свој посао и као премијер и као председник странке - осудио нешто што је за осуду", рекао је и додао да се са друге стране нико не бави нападима на његову породицу, породице његових пријатеља и сарадника, новинаре који им се не свиђају, као и да су то жртве двоструких стандарда.

Како је рекао када његовог брата изубијају од батина и кажу није показао личну карту, а онда га називају криминалцем, зликовцем, а када у Нишу пијан човек није показао личну карту и "заврнули му руку" онда је све то страшно.

 

Једино на моје прес конференције могу сви да дођу

Премијер Србије Александар Вучић оценио је данас, говорећи о односу опозиције према медијима, да само он у Србији одговара свим новинарима на сва питања, што говори о искрености залагања његових противкандидата за слободу и демократију.

Вучић је, коментаришући то што тим Вука Јеремића данас није дозволио појединим медијима да присуствују конференцији за медије његове супруге, рекао да они забрањују улаз свима који им се не допадају, који би можда поставили другачије питање, а да грађани треба да се питају шта би било кад би дошли на власт.

"На жалост, једино су моје конференције постале оаза слободе. У овој земљи само ја одговарам свима", рекао је Вучић и додао: "Толико о њиховим залагањима за слободу и демократију".

Навео је да Саша Радуловић бежи од новинара, Вук Јеремић забрањује улаз, док трећи демонстрирају испред појединих редакција, те истакао да верује да и грађани то виде.

 

Послови као НЦР јачају нашу економију, привлаче нове улагаче

У Влади Србије данас је потписан уговор са америчком компанијом НЦР која ће у Србији отворити још 1.500 радних места у наредне три године, уз поруку извршног директора компаније Вилијама Нутија да је задовољан што је део "једног новог, лепог почетка за Србију".

Уговор о додели средстава подстицаја за инвестициони пројекат: НЦР Кампус - проширење и консолидација пословања НЦР у Републици Србији, у Влади Србије потписали су министар привреде Горан Кнежевић и генерални директор НЦР за Србију Владан Живановић.

Тако ће НЦР у Србији имати више од 3.600 стално запослених радника.

"Посао за хиљаду и по углавном младих и високообразованих људи, посао у компанији у којој су бруто плате у просеку око хиљаду евра, и могућност да даље уче и напредују, велика је вест за нашу земљу", поручио је премијер Вучић.

"Хиљаду и по младих људи добиће посао и то ће добити млади образовани људи. Сада америчка компанија запошљава 2.134 људи, очекујем, да то буде 3.634 и да НЦР буде можда највећи послодавац у Србији.

Посебно је важно што је ово улагање у ИТ сектор, у који много полажемо, где учимо и напредујемо, улажемо доста и тако ћемо наставити, навео је Вучић.

"Улажемо доста, посебно очекујемо напредак у будућности. Хвала америчкој компанији што је дошла у Србију, а ми ћемо наставити да помажемо", рекао је Вучић, док је одговарајући на питање о подстицајима које влада даје страним инвеститорима, поновио да без тога они не би дошли.

Запошљавање наших људи је такође инвестиција, ти људи раде, запослени су, то није само за њихову, већ и за егзистенцију њихових породица, приметио је, додајућио да тиме развијамо предузетнички дух код наших људи, повећавамо раст наше економије, али и омогућавамо даљи долазак нових инвеститора.

 

извор: Танјуг