Вести

ВУЧИЋ: ЗА ОБНОВУ БОЛНИЦЕ У БОРУ 20 МИЛИОНА ЕВРА

Српска напредна странка одржала је предизборни скуп у Бору, а кандидат за председника те странке Александар Вучић најавио је да ће се ове године кренути у реализацију обнове болнице у том граду за шта је са опремом потребно 20 милиона евра.

Вучић је рекао и да ће 1. маја почети радови на сређивању пута Бор - Селиште у дужини од 30 километара, као и да ће 10 дана након избора отићи у Кривељ како би разговарао са мештанима тог места, али и Слатине о свим проблемима и заједнички пронашли решења.

"При томе нећу никога да обмањујем, али ћу да седнем 24 сата и држава ће помоћи и учинити све да људи буду задовољни и будућност њихове деце буде сигурна", рекао је Вучић.

Истичући да неће дозволити гашење и затварања рудника у Бору, Вучић је подсетио да је Србија пре проналаска стратешког партнера за тај рудник, имала дуг од 1,2 милијарди евра.

"Свакога месеца је држава Србија губила десетине милиона евра, било је питање када ћемо да ставимо кључ на рудник, говорили су вам да садите кикирики и правите намештај од бамбуса. Међутим, успели смо да нађемо партнера и сада је просечна плата у РТБ Бор 105.000 динара. То су бољи резултати него што смо их имали, а Србија не дугује ни један динар, а камоли 1,2 милијарди", истакао је Вучић.

Додао је да је РТБ данас највећи извозник и наша најзначајнија фабрика и најавио да ће за три месеца почети радови на топионици који ће допринети чистијем ваздуху.

"Бор је на веома добром путу, има сигурну будућност, биће све богатији, буџет града је много већи, 2012. године био је 1,4 милијарди динара, а данас је 4,2 милијарде. Три пута већи за 10 година", рекао је Вучић додајући да је 2012. године у Бору било регистровано 2.953 аутомобила, а да их је данас 17.134.

Наводећи да у Бору за изборе има доста листа, Вучић је рекао да је то зато што има много више пара у буџету, па су самим тим и заинтересовани јер "размишљају о својим џеповима, а не о грађанима".

Нагласио је да је важно да се доведе још један стратешки инвеститор у Бор, како би се, како је рекао, потпуно решило питање незапослености у том граду, посебно за жене.

Када је реч о инфраструктури, Вучић је рекао да се у потпуности поправља путна инфраструктура, а да ће се радити и брза саобраћајница, која ће веома значити за цео Борски округ.

Бор живи од рудара и нећемо да гасимо рудник, рекао је Вучић и истиче да не да да се гасе рудници.

"Рудник је подигао Бор, радићемо на чистом ваздуху, али нећемо да дајемо отказе 7.000 људи јер је некоме мода и жеља да највећу фабрику у Србији угасимо. Рудници и индустрија су подигли ову земљу, они мисле да треба да се врати време када су катанчене фабрике, пре три месеца су долазили и тражили да угасимо све руднике и да сам их послушао данас не би имало струје, не би било посла", наводи Вучић.

Како је рекао, његов интерес је да има запослене, људе који раде, плаћају порез, троше новац, који воле свој посао, а не људе који говоре нешто против некога.

"Зашто да говорим о противничким кандидатима, јел зато што је једина политика да увредите Вучића, опсујете нешто. Брига ме шта ће да говоре, ја ћу да говорим делима - пругама, путевима, болницама, позориштима...", нагласио је Вучић.

Прва на листи Српске напредне странке за парламентарне изборе Даница Грујичић истакла је да Србија данас није оно што је била 2012. и 2010. године већ земља која се развија можда и најбрже у Европи, која пружа много могућности и у коју се враћају они који су отишли.

Навела је да 40 година ради у здравству и истакла да се никада више није улагало у здравство.

"Скоро се ништа није радило 20 година у здравству и не можете за неколико година надокнадити све оно што је изгубљено, али пут којим идемо и начин на који се сада односимо према државном здравственом систему то је оно право", рекла је Грујичић.

Наводи да је мислила да у Клинички центар Србије никада неће ући као активни лекар, него можда некада у пензији, а да је сада та здравствена институција практично при крају.

"Ургентни центар Београда се премешта у нову зграду до краја седмице. Завршава се Клинички центар Војводине, почела је градња болнице за децу Тиршова 2 која ће имати најсавременију опрему", навела је Грујичић.

Истакла је да је држава дала чврсто обећање да ће бити саграђен Институт за онкологију и радиологију Србије, али и да ћемо ове године добити магнетни нож који ће, додала је, умногоме променити ток болести код пацијената који имају трбушне туморе.

"И то је само део. Оно на чему ће радити Министарство здравља у перспективи јесте породични лекар, апотекар, зубар, педијатар. То је оно што морамо имати сви", рекла је Грујичић.

 

 

 

Извор: Танјуг