Вести

ВУЧИЋ: ВРЕМЕ ЈЕ ДА БУДЕМО УЈЕДИЊЕНИ

Председник Српске напредне странке и председнички кандидат Александар Вучић поручио је грађанима у Кузмину, да ће за мање од годину и по дана бити завршен комплетан ауто- пут Кузмин - Сремска Рача, који ће омогућити долазак инвеститора у тај крај, како би се додатно запослили људи и остајали у својој земљи, а за све то су, наглашава, неопходни мир и стабилност.

Вучића је на изборном скупу у Кузмину дочекао велики број грађана, који су га поздравили аплаузом, са заставама Србије и порукама подршке са његовим именом.

"Овде је најважније да гледамо како да сачувамо људе, да обезбедимо још посла. Верујем да уз трасу ауто- пута Кузмин - Сремка Рача треба да, због близине Републике Српске и Босне и Херцеговине, направимо индустријску зону, да доведемо једног или два инвеститора, да запослимо људе, да имате другу или трећу плату у породици", рекао је Вучић.

Додао је да ће за мање од годину и по дана бити завршен комплетан ауто- пут.

"Када погледамо све што смо радили, нормално да човек није задовољан, али колико пута смо мислили да се никад неће догодити да направимо ауто- пут, нови мост, а сада то правимо...", приметио је Вучић и најавио да ће бити обновљена болница у Сремској Митровици, као и канализација и у Митровици и у Кузмину, како би, каже, људи могли да живе пристојно.

Нагласио је да, када говори о свему томе, важи услов да сачувамо мир и стабилност.

"Ја навијам за Србију и гледам како своју земљу да сачувамо, да обезбедимо сигурност нашој деци. Када су на нас падале бомбе, неки спроводили агресију тада нису много причали о међународном праву, али не треба да будемо злопамтила, већ да причамо како да у будућности чувамо себе и своју децу", рекао је Вучић.

Поручио је да је време да будемо уједињени, да размишљамо само о себи, шта ћемо учинити за себе, своју децу, своју земљу.

"Зато смо се старали да у тешким тренуцима обезбедимо довољно гаса, нафте и довољно хране. И, имаћемо свега упркос кризи", поручио је Вучић.

Поновио је да избори пред нама нису дечја игра, нити је држава играчка, што, верује, знају и бројни млади људи које види и који би, каже, некад долазили да чују повик, псовку или увреду на рачун неког другог, јер га не воле, а данас схватамо да немамо времена да о било коме говоримо лоше, јер је важно како и шта ћемо за нас у будућности.

Навео је да ће ускоро бити урађена и брза саобраћајница Рума-Шабац-Лозница, да ће бити премрежен северо-запад Србије ауто- путевима, што ће значити нове фабрике, инвеститоре, али и веће субвенције за пољопривреду, уређење локалних путева, лакши живот за све домаћине...

Поновио је да је Србија деценијама заостајала за Западом, који је имао бржи раст, али да смо у последње две године, ми бржи од свих, тако да и поред безброј проблема који следе због свеукупне ситуације, морамо да будемо у три најбоље земље у Европи.

"Да покушамо да осим у спорту, чиме смо се једино некада хвалили, будемо успешни у економији", додао је Вучић.

Рекао је да нема потребе да одговара на било чије увреде, јер се, каже, све време борио, а кандидовао се по други, и по Уставу последњи пут, јер је важно да се очувају мир и стабилност, и даљи напредак земље у наредних пет година.

Навео је и да нигде у иностранству, ни у једној земљи, нема рачун, нити је крао, нити узимао, већ живео за Србију и доносио одлуке које су се грађанима некада свиђале, а некад не, али су морале да буду донете.

"Молим вас да разумевајући чињеницу да у оваквој ситацији немамо право на неодговорност и неозбиљност, јер држава није играчка, да изађете на изборе, са породицама, да вам не буде тешко и да размишљате шта је то што још можете да урадите за своју државу, а не само држава за вас. А, држава ће да се потруди да и ствари које још нису урађене, уради", поручио је Вучић.

Замолио их је и да размисле колико је председника долазило у Кузмин, колико су ауто-путева отварали у околини..., и навео да снага нечијих аргумената није у висини тона или у броју псовки, већ пре свега у делима, у ономе што неко ради и како се бори за земљу.

 

 

 

 

Извор: Танјуг