Вести

Вучић: Веома успешна посета Немачкој

Председник Владе Србије Александар Вучић оценио је веома успешном посету Немачкој, истакавши да је било најважније да се немачким партнерима и потенцијалним инвеститорима представи програм реформи у Србији.

"У разговорима са свима видео сам да планирају да прошире бизнис у Србији они који већ раде у нашој земљи, а они који не раде мислим да постоји велики интерес да дођу у Србију", истакао је Вучић у изјави новинарима.

Вучић је казао да се у наредном периоду, уз помоћ Форума Србија-Немачка, планира организовање посете свих 18 немачких покрајина, како би се потенцијалним инвеститорима приказало да Србија има боље подстицајне пакете од земаља у окружењу.

Говорећи о посети Берлину, где је заједно са шефом немачке дипломатије Франк-Валтером Штајнмајером, отворио панел дискусију "Нови почетак према Бриселу - Србија на путу ка Европској унији", у организацији Форума Србија Немачка и немачког Савета за спољну политику у Берлину, Вучић је изразио уверење да ће Србија за три или четири године бити нормална, модерна и успешна земља.

Он је, у изјави новинарима, рекао да је било најважније да се немачким партнерима, потенцијалним инвеститорима представи програм реформи.

Немачка, према његовим речима, не жели да гледа са Србијом исте слике и слуша исте приче као са неким другим чланицама ЕУ већ жели да Србија уђе спремна у Европу, али и за своје инвеститоре најбоље могуће услове.

Ти најбољи могући услови су, нагласио је Вучић, пре свега промена пословног амбијента, тичу се закона о раду, о приватизацији, стечају, планирању и изградњи.

Вучић је казао да је добијена велика подршка свих немачких инвеститора, и да је она изражена и од стране министра Сстајнмајера и немачког експерта за Балкан Бода Хомбаха и других у Немачкој.

"Ово је био веома успешан и тежак дан. То сам видео и у разговору са председником Одбора Бундестага за ЕУ Гунтером Крихбаумом. Први пут да смо на тако добар пријем наишли, што говори о томе да са пажњом прате шта се у Србији дешава", нагласио је премијер.

Народ зна да неће бити лако нити да ће видети добре резултате реформи ни у наредих пола или годину дана, додао је Вучић.

"Али за три четири године Србија ће бити нормална, модерна и успешна земља, ако будемо имали довољно снаге да то издржимо и довољно воље и вере да себе мењамо", закључио је Вучић.

Премијер Србије састао се јуче у Берлину са шефом немачке дипломатије Штајнмајером, са немачким привредницима у "Дојче банци", као и Крихбаумом, и са бившим канцеларом Герхардом Шредером.