Вести

ВУЧИЋ: УРАДИЋЕМО СВЕ ДА НАША ЗЕМЉА ИДЕ НАПРЕД

Председник Српске напредне странке Александар Вучић обратио се грађанима са Вождовца где је дочекан аплаузима и овацијама. Вучић је рекао како је много тога урађено последњих година, као и да зна да говори истину када каже да ће просечна плата у Србији бити 1.000 евра.

Скуп је одржан у Спортском центру Вождовац, где је Вучића дочекао велики број грађана са заставама, државним и националним, као и са транспарентима.

 

Вучића су присутни поздравили громогласним аплаузом, који је трајао неколико минута, и овацијама. У једном моменту се чуло и "Браво, Ацо Србине!"

Вучић се прво захвалио грађанима који су подржали његову кандидатуру, и партнерима из СПС, Савеза војвођанских Мађара, бројним удружењима и стотинама хиљада људи из Србије и целог региона.

 

Бескрајно им хвала на лепим речима. И вама хвала што сте овде данас. Мени наравно није тако једноставно да говорим, као Ивици Дачићу, али као што је и рекао, ја сам тај који ће да сноси одговорност. Он је ту да привуче неке гласове, а ја морам да бринем о свакој речи. Оно што је важно је тачно да смо много тога заједно радили свих претходних година", рекао је Вучић.

Вучић додаје да је урађено доста, и да је изглед Србије промењен, не само по новим километрима ауто-путева и новим болницама.

 

Већ по броју фабрика пре свега, пошто знате да смо раније присуствовали ланчењу и катанчењу наших фабрика и незапослености. Довели смо 250 нових фабрика у Србију, и ја знам да то није довољно и да можемо боље. Уверен сам да имамо снаге и енергије и довољно страсти према нашој земљи да урадимо све да наша земља иде напред. Да покажемо да можемо бити успешнији него што смо били. Оно што радимо, а то су нови клинички центри, брзе пруге, метро, то су ствари које праве разлику. То су ствари које показују да ли је неко или нешто урадио. Када кажемо да ће плата бити већа од 1000 евра, а пензија већа од 500 евра, онда знамо да ћемо тај завет да испунимо. А то не бисмо могли без ваше енергије и снаге", истакао је Вучић.

 

Вучић додаје да је поносан на чињеницу што је вођена позитивна кампања, у којој нису помињани противници нити су им уништавани билборди.

Говорили су шта су хтели, а једино што сте могли да чујете је мржња према нама. Па су говорили није Никола Јокић потписао. Јесте Јокић потписао, показаћу вам потписе. И потписале су хиљаде њих, зато што је свим тим људима доста њихових притисака и лажи. Пет година сам слушао најгоре клевете, да сам убица и убио сопствено дете. Али нису се сетили да изброје километре ауто-пута. Дела говоре, а њихове лажи ћемо победити све", истиче Вучић.

Вучић је рекао да сваки пут када противници показују средњи прст и псују, неће да се свете, већ их позива да узму нешто да ураде.

И остаћемо такви. Ја немам право да вам говорим само оно што желите да чујете, пошто на одговоран начин морамо да водимо земљу. То је разлика између одговорне политике и оне која не значи ништа. Мир ћемо да сачувамо, и национални понос и достојанство. И морамо да сарађујемо са КФОР-ом због нашег народа на Косову и Метохији. Али када кажу никада не реци никад, ја кажем нећемо у НАТО. Сами чувамо своје небо и земљу", рекао је Вучић.

 

Вучић је рекао да су суштина његовог посла нове фабрике, а потом се обратио свим Београђанима.

"Питају ове шта ћете да радите када победите у Београду. А они кажу да ће да изместе споменик Стефану Немањи. Пошто се 12 година нису сетили хероја са Кошара и жртава Јасеновца. Сада су решили да склоне Стефана Немању. Сада хоће да руше и Београд на води, да врате оне уџерице. Нема назад, нема у прошлост. Идемо у будућност, Београд иде напред, Србија иде напред", узвикнуо је Вучић, на шта је поздрављен аплаузом.

Вучић се захвалио свима који су га подржали, а који су пролазили кроз топлог зеца.

И зато поздравите и Моку Славнића, Лепу Лукић, Илду Шаулић, Асмира Колашинца, Иву Штрљић, све те људе који су овде са нама. И Бранка Коцкицу. Хоћу да се захвалим и свим женама Србије, које су гурале ову земљу напред. Жене су те које знају шта је одговорност и чување мира, и које знају да су нам потребна деца и живот. Зато оне верују у одговорност и озбиљност. И зато драге даме, 3. априла судбину Србије у своје руке. Хвала вам најлепше, и хвала свима у овој кампањи", истакао је Вучић, и закључио:

 

"За победу Београда, за победу Србије. Живела Србија. До победе убедљивије него икада. Само напред", рекао је Вучић.

Ивица Дачић из СПС-а рекао је како ће и у наредним годинама главни терет бити на леђима једног човека, односно Александра Вучића.

Дачић је у наставку свог излагања рекао и како је поносан на све резултате које су остварили у протеклих десет година.

Главни терет ће и даље бити на леђима једног човека, председника Србије Александра Вучића. Ја то најбоље знам, а знам и да ће бити одговор: "Џаба вам притисци, Србија је на првом месту!". Ја хоћу да поделим ту одговорност и тај терет. Ја сам поносан на све резултате које смо остварили у ових десет година", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је на челу са Вучићем урађено много за Републику Српску, и да су апсолутно против свакога ко тврди да је то геноцидна творевина.

Прва са листе Српске напредне странке за републичке изборе Даница Грујичић рекла је присутнима како је Србија најлепша земља на свету, али да је данас много лепша него што је била пре десет година. Истакла је и како 3. априла не смемо да останемо код куће, посебно млади, већ је позвала све да изађу на изборе.

Данас имамо ауто-путеве и здравство које је далеко напредније него што је било, које има задатак да сваком грађанину пружи негу и лекове. Доказали смо да не морају за 50 година да се праве болнице, већ да могу и за неколико месеци. Да можемо да имамо све вакцине и да се коначно почиње обнављати наш Торлак. Доказали смо да Клинички центар Србије може да се заврши, и да је могуће набавити скупе лекове и апарате", рекла је Грујичић.

Да би наша деца остајала овде, треба настављати са начином на који је то радило Министарство здравља. 30.000 младих људи је запослено последњих година. Са развојем породичне медицине запослићемо све докторе, можда ћемо их и увозити. Али за то су нам неопходни мир и стабилност", рекла је Грујичић.

Даница Грујичић је рекла да је Србија данас једна од ретких неутралних земаља, и да 3. априла не смемо да останемо код куће. Позвала је све да прво изађу на изборе, а онда да иду где хоће.

3. априла не смемо да останемо код куће, посебно млади. Ви сада имате 20 година, не сећате како је то било. Зато - број 6, Александар Вучић за председника! Зато у недељу заокружите број 1 и број 6, немојте седети код куће него прво на гласање па онда где хоћете", додала је Грујичић.

 

Докторка Јелена Беговић се обратила присутнима и рекла како су дошли до финала, као и да се од понедељка наставља нова прича - прича развоја Србије.

Данас смо дошли до финала, а од понедељка почињемо нову причу. Причу наставка развоја Србије. У недељу обезбеђујемо континуитет развоја, и нас и наше деце. Ја мислим да нас све овде интересује Србија, да не идемо одавде. И постоји формула за то. Инфраструктура није само ауто-пут, већ значи да неко оде и врати се кући. А не да иде у иностранство. Пре недељу дана Београд и Нови Сад су постали један град", рекла је Беговић.

 

 

Извор: Пинк/ТВ Вести