Вести

ВУЧИЋ: У КРАЉЕВО СТИЖЕ ИНВЕСТИЦИЈА ОД 35 МИЛИОНА ЕВРА

Председник Србије Александар Вучић најавио је долазак нове турске компаније у Краљево, са инвестицијом од 35 милиона евра и 2500 нових радних места. Вучић се у Истанбулу састао са бизнисменом и власником "Тај групе", Месудом Топраком, која долази у Краљево и до краја септембра ће почети са радом.

Председник Србије рекао је да ће у фокусу разговора имати са турским председником Реџепом Таипом Ердоганом бити даље унапређење економских и политичких односа и долазак нових турских инвеститора у нашу земљу.

- То је изванредна вест за Краљево и за целу Шумадију. За нас је важно и да разговарамо о турској политици на Балкану, о унапређењу наших пријатељских односа, и да видимо шта је то што они очекују у односима између БиХ. Да видимо шта су наши интерси, да чујемо шта су њихови инетерси и да видимо можемо ли одређене помаке да направимо по питању инфраструктурних пројеката БиХ и коначног дефинисанања границе са БиХ – навео је Вучић.

- За Србију је најважнија тема наших економских и политичких односа, даљег унапређења, пре свега доласка нових турских инвеститора и што већег броја турских туриста у Србију - рекао је Вучић.

Говорећи о предстојећем сусрету са Изетбеговићем, Србија поштује Дејтонски споразум, као и интегритет БиХ, али и инетгритет Републике Српске унутар БиХ.

- Наша позиција је ту чврста, јасна и недвосмислена – подвукао је Вучић.

Упитан за коментар поводом протестне ноте коју је Србији упутила Хрватска, председник је рекао да би волео да види текст те протестне ноте, јер се пита да ли је тако нешто могуће.

- То је као када би неко писао протестну ноту Јеврејима што су обележавали дан Холокауста, а да та нота стиже из Немачке. Разумем да не можемо да се сагласимо око онога што се дешавало пре 27 година, али не могу да разумем да не можемо да се сагласимо за оно што се збивало пре 73 године, посебно што су ту историјске чињенице сасвим јасне. Ако неко мисли да постоији начин да се Срби натерају да забораве страдања свога народа, језиве и страшне геноциде и на простору Босанске крајине, Лике, Баније и Кордуна који је контролисала независна држава Хрватска. У реду је опростити, али злочин би био заборавити, и не подсећати покољења на злочине да се не би поновили - нагласио је српски председник.

 

Њих Београд не занима

Вучић је оценио да опозиција, пред изборе у Београду, има само две теме - једна је каса, а друга како да руше председника и Владу Србије.

Вучић је на констатацију да је опозиција на предизборном скупу данас највише говорила о његовом одласку са власти, упитао "о чему би друго говорили".

- Не разумем да је неко мислио да ће нешто друго да буде програм. Као што сам се насмејао на оних 15 тачака. Другачији коментар не можете да изнесете - подвукао је он.

Такви су програми писани 1991. и 1992. године, нагласио је Вучић додајући да су полуписмени и не значе ништа.

- Разумео сам да је једина тема да они постану премијери, да владају земљом, јер град Београд њих није интересовао. Имају две теме - једна каса, а друго како да сруше председника и владу - истакао је Вучић. Он је указао да то нема везе са законом наше земље, а ни са реалношћу.

На питање да ли га погађа што желе његов одлазак, Вучић је рекао да њега само интересује да Србија напредује.

- Зато се радујем што ћу коначно моћи да одем у Краљево и кажем људима да се после десетина фабрика које су неки уништили и одузели им радна места, коначно нешто отвара. Биће више пара за паркове, вртиће... - додао је Вучић.

 

извор: Пинк