Вести

ВУЧИЋ: У ФЕБРУАРУ БЕЗ ДЕФИЦИТА У БУЏЕТУ

Премијер Александар Вучић стигао је данас у Ниш у фабрику Леони, где ће данас бити положен камен темељац за изградњу треће фабрике те компаније у Србији.

Полагању камена темељца ће, осим премијера, присуствовати и директор Леони Србија, Клеменс Сакс, извршни потпредседник компаније Леони Ралф Маус, немачки амбасадор у Србији Аксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Вредност инвестиције је 22 милиона евра, а почетак рада фабрике која ће производити кабловске системе за БМW, очекује се у августу.

Очекује се да у фабрици у 2019. години буде више од 2.000 запослених.

Уговор за изградњу новог погона комапније "Леони", трећег у Србији, потписан је у октобру прошле године.

Уговор су потписали министар привреде Горан Кнежевић и директор компаније "Леони" за Србију Клеменс Сакс, у присуству премијера.

Вучић је тада поручио да је то велики дан за Ниш и позвао ту компанију да отвори још фабрика у Србији, изразивши очекивање да ће до краја 2018. године посао добити 2.500 људи.

Премијера су дочекали грађани, са којима су он и Булатовић кратко разговарали.

 

Резултати политике - стабилност, раст и одговорност

Премијер Александар Вучић данас је рекао да данас могу да се виде резултати политике, коју је народ изабрао, политку стабилности, сигурности и одговорности, којом се привлаче страни инвеститори, али и држи дата реч.

Вучић је то рекао на постављању камена темељца за трећу фабрику Леони у Нишу, најавио и запошљавање најмање 2.200 радника, а могуће и свих три хиљаде.

Он је додао да Леони са 7.500 радника постаје највећи послодавац у производном сектору у Србији и посебно истакао да му је веома драго и важно што је Ниш део свега тога и што се испуњава и оно што је недавно обећано - да ће влада о Нишу и овом крају водити бригу.

 

Вучић о Угљанину: То је разлог зашто није у влади

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је посета Сулејмана Угљанина Приштини и састанак са Хашимом Тачијем показао да је била исправна његова одлука да председник СДА не буде у влади, те да је то кључни разлог зашто он више није у извршној власти.

"То је један од кључних разлога зашто он није део владе", рекао је Вучић новинарима у Нишу.

Показало се, додао је, да је његова одлука била исправна.   

"Све друго што бих рекао, нисам сигуран да бих имао право да се на такав начин изјашњавам о ономе што је он учинио", рекао је Вучић.

 

Партнери и ја не морамо увек да мислимо исто

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је упознат са идејом појединих коалиционих партнера СНС да се истовремено са председничким одрже и ванредни парламентарни избори, и рекао да ће се чути с њима, а онда о томе обавестити јавност.

Он је додао да поштује своје коалиционе партнере и да ће им се јавити телефоном и рећи шта мисли о њиховом предлогу.

"То не мора увек да се поклапа са њиховим мишљењем", рекао је Вучић.

"Нисам се тиме бавио. Отворен сам увек за све и свакога ко жели да постави питање и има одређену идеју, како за коалиционе партнере, тако и за остале људе. Сви имају права да кажу шта мисле", рекао је Вучић.

Премијер је додао да различито мишљење показује степен демократичности у нашој земљи.

 

 

 

извор: Танјуг