Вести

Вучић: Тражим од вас убедљиву победу

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће кључни приоритети после избора бити напредак српске привреде и раст економије, као и наставак борбе против корупције и криминала
 
"Онако жестоко како смо се борили против криминала и корупције, колико смо енергије и снаге уложили у то, уложићемо у напредак привреде, нова радна места, раст економије и да дамо људимо прилику да раде и да зараде", рекао је Вучић на предизборном скупу у Сремској Митровици.
 
Многи се данас јављају и говоре како су они ти који се боре против тајкуна, додао је Вучић и навео да су ти исти људи, иако не жели да о било коме ружно говори, кад је држава кренула у обрачун с криминалом звали тајкуне и извињавали се "да то ради неки луди Вучић". 
 
"Ово говорим јер ми је понекад, не могу да кажем смешно, већ тужно, кад видим чиме се баве", рекао је Вучић.
 
Србија данас има шансу, додао је, јер после много година има политичку стабилност и никад више не треба дозволити да Србија личи на "муљ и жабокречину" у каквој је била. 
 
"Први пут после много година имамо политичку стабилност и није случајно што неки говоре о босанском и украјинском сценарију желећи све најгоре својој држави. Док неки хоће рат, ми ћемо да тражимо посао за наше људе", рекао је Вучић.
 
Најавио је да ће након провере 24 приватизације, где су завршене предистражне радње, бити испитане и све приватизације у Србији у којима се сумња да се кршио закон и поновио да ће закон бити једнак за све, без обзира на партијску књижицу.
 
"Морамо да пошаљемо јасну поруку да се не исплати красти", поручио је Вучић.
 
До краја јуна, поновио је Вучић, биће донет 21 закон за побољшање инвестиционог амбијента и поручио да ће се држава трудити да пронађе инвеститоре у сваком месту у земљи и да "није срамота учити од Немаца, Швајцараца".
 
Уз поруку грађанима да не слушају много истраживања јавног мњења, већ да изађу на изборе, Вучић је рекао и да позову и пријатеље, па "да видимо да ли народ хоће да завршимо започето, борбу против криминала и корупције, нова радна места, наставак реформи, или хоћемо да нас неки враћају у прошлост".
 
"Зато не тражим од вас да победимо са један одсто разлике, већ да имамо више него сви остали заједно, да их потучемо до ногу, тражим од вас убедљиву победу", поручио је Вучић.