Вести

Вучић: Тачијева изјава доказ да не могу да одрже реч

Изјава косовског председника Хашима Тачија након дијалога у Бриселу показује да Приштина није вољна или способна да одржи своју реч дуже од два минута и да не раде ништа у складу са оним што је договорено, рекао је премијер Србије Александар Вучић у телефонској изјави за европско издање портала "Политико".

Након састанка у Бриселу у уторак увече, који је сазвала висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, и Тачи и Вучић су навели да је тај састанк помогао у смањивању тензија.

Међутим, Тачи је такође изјавио да мисли да су "лидери Србије почели са признавањем независности Косова" и да је "Косово одговорило на позив на рат Србије позивом на мир", што је супротно ономе што су обе стране договориле - да не дају изјаве које би могле да изазову поновне тензије, пише "Политико".

"Оваква изјава показује да нису у стању или да не желе да одрже реч дуже од два минута. Они не раде ништа у складу са стварима које смо договорили", казао је Вучић у изјави за европски портал.

Тачијеву изјаву коментарисала је и Могерини, која је упозорила да ће дијалог бити мање конструктиван ако две стране буду коментарисале једна другу.

 

 

извор: Танјуг