Вести

ВУЧИЋ: СВИ НАШИ ПРОТИВНИЦИ ЋЕ СЕ УЈЕДИНИТИ ДА БИ СЕ ДОЧЕПАЛИ КАСЕ

Председник Србије Александар Вучић, гостовао је у јутарњем програму на Хепи телевизији "Добро јутро Србијо" и разговарао са новинаром Миломиром Марићем. Председник Вучић је одмах открио да се десио инцидент који је покушао да изазове лидер Двери Бошко Обрадовић.

- Били су неки у капуљачама испред улаза, па су побегли. Реч је о господину Бошку Обрадовићу, али схватио је да нису дошле ни Гордана Узелац и Мара Драговић, па је брже-боље побегао. Ја сам дошао у емисију, а Обрадовић оваквим поступцима може само да сам себи нанесе штету - рекао је Вучић говорећи о покушају лидера Двери да изазове инцидент, а онда додао да је јутрос по први пут био задовољан како је говорио градоначелник Синиша Мали.

- Јутрос сам први пут био поносан на Синишу Малог кад је јутрос причао о плановима за будућност, о новој аутобуској станици која ће смањити гужве у центру, али треба говорити и о људима који немају канализацију а који ће је добити. То људи хоће да чују - рекао је Вучић и додао да ће бити великог запошљавања више него и у Бору и у Смедереву.

- Незапосленост је пала, али је и даље висока, на томе морамо да радимо. Морамо да унапредимо пољопривредну производњу и да извозимо и прерађевине, а не само сировине, мора да се ради на дигитализацији на чему иначе Ана (Брнабић) вредно ради - рекао је председник Вучић.

Председник је открио да је ситуација у државној каси добра и да ће људи бити задовољни.

- Ситуација у државној каси је добра, али фебруар је готов и сад чекамо писмени извештај. Ситуација је стабилна, људи ће бити задовољнији, али морамо да радимо. Али, то не може тек тако, преко ноћи, нити политичким одлукама, то су бесмислице - појаснио је Вучић.

Вучић је након тога додао и да је једино лоше предузеће ГСП, што је рекао и градоначелнику Малом.

- Једино лоше предузеће је ГСП и ја сам то рекао Синиши Малом, а он мени: Шефе, нико не плаћа, сви се шверцују - рекао је Вучић додајући да ништа не може да буде бесплатно попут вртића како неки нуде па "сад ми то враћамо родитељима те 4.000". Вучић је рекао и да не разуме "те мозгове који бацају детерџент у фонтане у ону на Славији, а шта фали фонтани? Баш је лепа".

Председник Србије је најавио да ће се данас у Софији састати и с представником власти у Приштини Хашимом Тачијем и рекао да "то није пријатно ни њему, ни мени", неко може да опсује и њега и мене и ништа и они не морају, а ја морам да разговарам с њим, ако то може да помогне да се спасе живот једног детета или било ког Србина доле на Косову.

Вучић је подсетио да је кампања за београдске изборе прошла у рушилачкој атмосфери, те удару на функцију председника државе.

- Станите, људи, ово су градски избори - подсетио је Вучић. Овом приликом, прокоментарисао је предизборну кампању странке на чијем је челу.

- Ја сам задовољан што су наши спотови били о метроу, о ономе што ћемо да урадимо, о људима који нас представљају. Људи треба да гласају за планове, програме, идеје и људе који то могу да проведу у дело.

Они који се крију иза туђих имена, према мишљењу председника, добијају простор за нападе у медијима.

- Тада све постаје смешно. Мисле људи да лажима могу да сруше оне који су вредни. Не можете, зато што сам у стању да увек одговорим на те неистине - упозорио је председник.

- Ја сам могао да будем богат када су се завршили председнички избори. Имао сам право да три милиона евра узмем за себе, а ја сам то узео и пребацио странци сваки динар, а онда је намирила све своје обавезе - рекао је председник о томе да га не интересује згртање новца у политици.

Председник је позвао људе да изађу на изборе, јер ће се сви противници ујединити како би се дочепали касе.

- Позивам људе да изађу на изборе и важно је да сви људи изађу јер ће сви наши противници да се уједине да би се дочепали касе, па нек људи размисле, а лоше нећу ништа да кажем ни о коме - додао је Вучић.

 

извор: хепи тв