Вести

ВУЧИЋ: СУШТИНСКА РЕЧ ЗА ИЗБОРЕ ЈЕ "ОДГОВОРНОСТ"

Нисам забринут због тога да ли ћемо имати шта да једемо и да преживимо, али сам забринут због тога што ће економски напредак у целом свету бити успорен после свега што се дешава, изјавио је председнички кандидат и носилац изборних листа Српске напредне странке Александар Вучић на предизборном митингу у насељу Бусије.

 

Вучић је нагласио да "ћемо се зато борити за стабилност и мир".

"Много је наш народ пропатио, то најбоље знају наши Крајишници, али и сви остали. Много смо људи добрих изгубили. Време је да чувамо мир и да бринемо о будућности. Драго ми је када сам прилазио кроз Бусије што сам видео пуне куће деце. Волео бих да их буде много више и да та деца знају да имају будућност у својим Бусијама и у својој Србији", рекао је Вучић.

 

Вучића је на пољу у центру насеља дочекао велики број грађана са развијеним државним заставама Србије и упаљеним бакљама.

На бини иза говорнице било је постројено десетак мушкараца у крајишким ношњама, јер је Бусије насеље настало након прогона Крајишника у хрватској војној акцији "Олуја", а у првим редовима испред бине било је неколико свештеника СПЦ-а и Исламске заједнице Србије.

 

"Прочитао сам паролу ''Помозите нам да укњижимо наше куће председниче''. Не знам зашто нису укњижене, али ако су Грмовац и Батајница сам ћу да се укључим у то и помоћи ћу колико могу", рекао је Вучић окупљенима.

Додао је да ће у Бусијама бити изграђен вртић за око 200 деце, паркови са спортским теренима, здравствена станица како не би морали бар за основне прегледе да воде децу и старије у удаљене амбуланте.

Вучић је навео да је долазећи у Бусије прошао кроз Угриновце где је урађено доста тога, али да ће бити порађено на уређењу центра насеља, на Батајничком булевару у Батајници мора да се брзо заврши још инфраструктурних радова.

 

"Обележавајући Јасеновац и Олују, трагедију нашег народа после деценија прећуткивања злочина над нашим народом, драго ми је што су други људи увидели колико је то важно. Поносан сам што иза мене стоје Крајишници у нашој српској, крајишкој ношњи и увек сам срећан када су они ту уз мене, јер онда знам да имамо подршку нашег народа, рекао бих најхрабријег дела нашег народа", истакао је Вучић.

Подсетио је да су они овде изградили свој дом и да је зато важно да се старамо о њиховој будућности.

 

"Зато сам вам говорио колико је важно да чувамо мир и стабилност. Никада није било важније. Буквално не знате шта ће сутра да се догоди. О политичким притисцима нећу ни да говорим. Ја сам поносан на чињеницу што су људи у Србији данас уједињени, што данас овде видим и свештенике српске цркве и наше уважене ефендије. Што сви добро разумеју са каквим се мукама Србија данас суочава и кроз шта морамо да прођемо", оценио је Вучић.

Поновио је да нема намеру да учествује у прогону Достојевског из школа и Чајковског из опера, али да је наша обевеза да поштујемо норме међународног права, јер на њима заснивамо суштину одбране нашег Косова и Метохије.

 

"Долазиће вам наредних дана људи који ће вам обећавати да ће за шест месеци да реше све ваше проблеме. Ко год вам то каже тај не говори истину. Нису никада урадили то у 12 година. Немојте да вам говорим колико нису волели ово насеље. Не само да нису ништа хтели да изграде, него су претили да ће да га руше. Али вредне руке Крајишника и оно мало нас колико нас има у још једној или две политичке странке трудили смо се да помогнемо да се ово насеље изгради и да буде лепо и на понос свих нас.

Поручио је да мржња и страст за рушењем никада не могу да победе страст за грађењем и успехом, за тим да оставите нешто иза себе по чему ће да вас памте.

 

"Оволико вас овде ми показује једну важну ствар, да људи поштују резултате и то што желите да слушате ми говори да желите да видите шта нам је то што заједнички треба да чинимо у будућности", рекао је Вучић.

Додао је како не жели да се бави опонентима и критичарима који ружно говоре о њему, већ о ономе што ће да се гради, о брзим пругама, ауто-путевима, радним местима и инвеститорима који ће бити доведени у Србију, о обнови фасада и о томе како ће бити продужен Земунски кеј.

 

"Када смо ми то имали чврст курс динара? Па никад као у последњих 10 година. Када смо то имали оволико инвестиција, када смо градили оволико ауто-путева? Десет ауто-путева градимо, и ви знате да ако сачувамо стабилност и мир, да ће сваке године да расту плате и пензије", рекао је Вучић.

Вучић је оценио да је одговорност суштинска реч која је потребна за изборе 3. априла.

 

"Избори нису дечија игра и држава није играчка. И не бирате по томе ко лепше говори и изгледа. И зато погледајте семафор, погледајте резултате. Не морате ником да будете симпатични, али на крају могу ли ови људи да ураде нешто добро за моју децу, родитеље, ако могу онда им укажите поверење. Није све у лепим речима, већ у делима", поручио је Вучић.

 

Вучић је замолио окупљене да изађу на изборе 3. априла и покажу својом одговорношћу свој став и да може да се победи без иједне ружне речи и да заједно обезбеде будућност за нашу децу.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести