Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА УЛАЖЕ ОГРОМАН НОВАЦ НА КИМ ЗА ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас повратничко насеље у изградњи “Сунчана долина” које ће бити усељено до Видовдана следеће године и поручио да Србија улаже огроман новац на КиМ за опстанак српског народа.

“Морамо да преживимо. Морамо да имамо народ, да сачувамо нацију, али ваљда је све што уништава наш народ постало популарно. Ја у томе да учествујем не могу”, рекао је Вучић у разговору са директором пројекта Сунчана долина Слободаном Михајловићем и рукводством Канцеларије за Косово и Метохију.

Вучић је истакао да је веома срећан и задовољан због изградње насеља у којем ће живети 335 породица.

“Живеће у овим прелепим кућама. Све друго ће им бити обезбеђено. Остала је још једна транша Влади Србије да плати и биће уложено готово 25 милиона евра. Огроман новац улажемо на КиМ, за опстанак нашег народа. Када израчунате, видите да су то десетине и десетине милиона евра”, рекао је Вучић.

Наводећи да би куће требало да буду усељене до Видовдана идуће године, Вучић је рекао да радови морају да се убрзају, али и да је свакако добра вест за људе који су остали без крова над главом да ће ускоро пронаћи нови дом.

“Имаће и подно грејање, куће ће бити енергетски ефикасне. Верујем да ће наш народ да буде задовољан”, рекао је Вучић и објаснио да се граде приземне и једноспратне куће због анализа које, између осталог, показују да се већи број деце рађа у таквим објектима него у солитерима.

Желимо још деце, јер без тога нема опстанка, поручио је председник.

 

Влада Косова отказала посету селу Бање

Председник Србије Александар Вучић ипак је, упркос томе што је влада Косова отказала његову посету селу Бање, јер Кфор и КПС не могу да му гарантују безбедност, кренуо пут те српске енклаве, у општини Србица.

Вучић је раније, у Звечану, изјавио је да ће, упркос вестима о блокадама пута, којим данас треба да прође ка селу Бање, покушати другим, околним путем да стигне до тог села у србичкој општини, али је изразио сумњу да ће успети да стигну.

"Али, тешко да ћемо стићи... Видећемо", рекао је Вучић и замолио српске медије да остану у К. Митровици и не крећу тим путем.

Вучић је потврдио да је јутрос добио те поруке, а подсетио је да је тај део његове посете КиМ јуче био одобрен.

Пренео је информације које је добио - да је извесни Рахим Геци пуцао из свог наоружања, ваљда, каже, да покаже да је много јак.

"Треба да се тресем од страха, мислили су ваљда да никада нећу сазнати имена људи који то раде. Сада су организовали блокаде буквално свуда и то се види да је организовано пошто те врсте спонтаности код Албанаца нема, није је никада ни било", рекао је Вучић.

Знамо, каже, и ко су лица која учествују и ко су прави организатори, али то показује нешто друго:

"Показује немоћ и да нису у стању да чују чак ни поруке мира, и да разумеју да неко жели да преокрене будућност", оценио је Вучић.

"Останите овде, а ми ћемо да пробамо. Ако успемо, успемо, ако не, вратићемо се и видећемо како и шта даље. Осим ако у међувремену и те друге путеве не заузму", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су заузели чак и пут ка Преказу, као да је неко тамо хтео да иде.

"Много смо жељни да идемо у Преказе, тамо је само Милутиновић добио гласове, на изборима који нису ни отворени", приметио је Вучић и додао да и у оваквим ситуацијама, када је мало шта смешно, мора човек и да се нашали.

"Ово, нажалост, говори о томе да наша испружена рука неретко остаје у ваздуху, али то неће променити политику Србије", поручио је Вучић.

Каже и да то што Албанци данас мрзе њега, или Србију или Србе много више говори о њима, али и да се плаши да у будућности у Србији, после његовог одласка са власти, неће доћи неко ко ће више желети или неће бити лако да дође неко ко ће више желети да имамо дуготрајан мир са Албанцима.

"Али, то говори о њиховој незрелости и свему ономе кроз шта смо пролазили у неком ранијем периоду", навео је Вучић.

"Зато је важно да сачувамо наш народ", поручио је Вучић и додао да се нада да људима са југа КиМ који долазе на скуп у Косовску Митровицу неће ништа да се догоди, такође ни онима из Поморавља, док они из Метохије свакако неће доћи.

Обећао је да ће наћи начин да дође да и њих посети.

 

 

 

Извор: Танјуг