Вести

Вучић: Србија у свим областима отворена за сарадњу са Белорусијом

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић започео је дводневну посету Белорусији сусретом са председником Владе Републике Белорусије Андрејем Кобјаковим са којим је разговарао о билатералним односима и јачању економске сарадње.

Премијер Вучић је рекао да две земље имају потенцијала за повећање робне размене, која би по плану до 2019. године требало да износи 500 милиона долара, и нагласио да је Србија у свим областима отворена за сарадњу са Белорусијом, нарочито у области грађевинарства, здравства, аутомобилске и наменске индустрије. Он је изјавио да треба радити и на привлачењу већег броја туриста из Белорусије у Србију, као и промоције белоруске туристичке понуде на српском тржишту.

Председник српске Владе је истакао важност братимљење градова и општина Србије и Белорусије, нагласивши да се тиме успостављају ближи односи између људи који ће откривати начине нове сарадње у будућности. Са председником Владе у делегацији су и министар одбране Зоран Ђорђевић и министар привреде Горан Кнежевић, као и градоначелници Смедерева Јасна Аврамовић, Ваљева Слободан Гвозденовић и Сремске Митровице Владимир Санадер, који ће данас у Минску потписати споразуме о братимљењу.

Премијер Вучић је нагласио да је неопходно наставити учестале разговоре на највишем нивоу и позвао белоруског колегу да посети Србију.