Вести

Вучић: Србија показала љубав према отаџбини

Премијер Србије Александар Вучић захвалио је данас свима на помоћи и рекао да је Србија у једној ствари показала да је велика - а то је љубав према отаџбини.
 
Премијер се на конференцији за новинаре после састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком захвалио припадницима Војске и МУПа, волонтерима, руским специјалцима, али и Европској комисији, владама ЕУ на помоћи, као и Бугарској и Црној Гори.
 
"Ситација у Србији данас је тешка... Борићу се против свих који покушавају да минимузију учинак људи који 46 сати не спавају, посебно ови у Обреновцу, који извлаче људе један по једно. Говорим о припадницима војске, полиције..", рекао је Вучић.
 
Он је додао да је са Додиком разговарао на који нацин може најбрже да се изађе из тешке ситуације у којој су се нашле Србија и Република Српска.
 
"Влада РС је упутила захтев да добије одређену помоћ. Ми смо, иако се налазимо у тешкој ситуацији успели да обезбедимо помоћ у храни, материјалу, ћебадима", казао је Вучић.
 
Истакао је и да се сутра увече очекује надолазећи талас реке Саве и да је Србија за то спремна.
 
"Шабац је утврђен", рекао је премијер.
 
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Београду да је јутрос до 10 сати у Добоју пронађено шест беживотних тела жртава поплава и да је састанак са премијером Александром Вучићем организован како се би се успоставила координација зарад заједничког решавања ситуације које је задесила Републику Српску и Србију.
 
Он је захвалио Вучићу на указаном разумевању за потребе Реублике Српске у овој тешкој ситуацији и додао да тај ентитет Србији већ други дан испоручује 50 мегавата струје, како би се одржао систем, без обзира на то што и у Српској постоји проблем у снабдевању електричном енергијом.