Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА НАСТАВЉА СА РЕФОРМАМА ЗБОГ СВОЈИХ ГРАЂАНА И СВОЈЕ БУДУЋНОСТИ

Србија наставља са реформама због својих грађана и своје будућности, рекао је данас председник Србије Александар Вучић у Женеви, где је учествовао на Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума и истакао да од представника светских центара политичке моћи није могао да добије одговор на питање каква је будућност нашег региона.

“На питање каква је наша будућност, нису у стању да одговоре", истакао је Вучић.

"Ми ћемо да наставимо реформе због наших грађана и због наше будућности. Хоћемо да унапредимо нашу економију. Желимо да наставимо убрзани раст. Ми ћемо задржати наш раст на преко 3,6 одсто. Они су за евро зону смањили са 1,3 ма 1,1 одсто", рекао је Вучић.

Председник Србије најавио је за понедељак нови сусрет са председником Француске Емануелом Макроном у Паризу, кога ће, рекао је, такође упитати ко може у ЕУ.

 

Само реците желите ли нас или не, хоћемо јасну слику

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија јесте на европском путу, али да жели јасан одговор од ЕУ - да ли је жели или не у свом чланству.

"Морамо да знамо, и то је оно што питам многе унутар ЕУ. И - ако решимо наше проблеме са Приштином, када можемо да рачунамо на то постанемо чланица Уније, 2025. или неке друге године. Нисмо добили одговоре", рекао је Вучић.

Вучић додаје да се нада одређеним одговорима на загребачком самиту ЕУ 2020. године и да очекује и неке политичке одлуке у ЕУ, а не само технички, бирократски приступ.

Подсетио је да су неке земље чланице ЕУ у периоду од 2005- 2007. биле сиромашније од нас, а да чак ни данас Србија не би била најсиромашнија земља ЕУ.

"Знамо да је пред нама још посла - од владавине права, економских реформи... Спремни смо да то урадимо. Само нам реците, нећемо бити разочарани као наши партнери, да ли нас желите или не, желимо јасну ситуацију и побринућемо се за себе, за грађане, за то смо изабрани", рекао је Вучић.

Србија није у толикој мери "еврооптимистична" као Северна Македонија и Албанија, јесмо на европском путу, али не молимо никог ништа само инсистирамо на јасном путу и јасној будућности", закључио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг