Вести

Вучић: Србија ће имати једну од најмодернијих фабрика

У земунском насељу Соко Салаш, у делу привредне зоне "Ауто-пут", почиње изградња фабрике за производњу вакцина кинеске компаније "Синофарм", а свечаном полагању камена темељца присуствује председник Републике Србије Александар Вучић.

Фабрика у којој ће се производити "Синофарм" вакцина заједничко је улагање Србије, Кине и Уједињених Арапских Емирата.

"Ово је одлична вест за Србију. Важна је ствар не само за грађане Србије, већ и за све у региону", констатовао је Вучић.

Њему и другим званичницима на месту где ће се изводити радови, представљен је пројекат будуће фабрике.

У разговору са новинарима, Вучић се присетио 2014. године када је са партнерима из УАЕ гледао макету "Београда на води", који је тада тек почињао да се ради, и рекао да су они њега уверавали да ће се тај пројекат и остварити.

"Ово је друга макета коју гледамо заједно и ја верујем да ће, као и прва, која је готово у потпуности остварена, и ово бити остварено у интересу грађана Србије, целог региона, али и наше земље, пријатеља из Кине, УАЕ", констатовао је Вучић.

Вучић је истакао да ће Србија имати једну од најмодернијих фабрика.

Церемонији полагања камена темељца присуствују и министар здравља Златибор Лончар, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, Калдун Ал Мубарак генерални и извршни директор компаније Мубадалс и члан управног одбора компаније Група 42, генерални директор компаније Група 42 Пенг Сијао.

Рок за завршетак изградње фабрике, у којој ће се месечно производити три милиона доза вакцина је први квартал следеће године.

Пуњење вакцина ће се вршити у Хемофарму до завршетка изградње фабрике у којој ће се након тога одвијати целокупан процес производње.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк