Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА

Председник Александар Вучић каже да жели да људи не одлазе у иностранство, већ да у Србији буде све више посла. Коментаришући напад на председника СНВ-а Милорада Пуповца у Загребу, председник каже да неће то искористити за напад на хрватску државу.

Председник Вучић је напоменуо да је отварању фабрике "Цумтобел" у Нишу претходио безброј разговора са представницима те компаније. Наводи да је Ниш реиндустријализован и додаје да је градња ауто-пута велики значај за довођење нових инвестиција. Напомиње да ће град покушати да реши фискалне проблеме и наслеђене дугове у Нишу како би било још повољнијих ствари. Истакао је да жели да људи не одлазе у иностранство већ да у Србији буде све више посла.

"Неће бити лако, они који желе да оду зарад усавршавања, отићи ће, али ће за друге бити све више посла", поручио је председник који је у Нишу данас присуствовао отварању фабрике "Цумтобел".

Каже да зна да наш народ и даље тешко живи, али додаје да смтра да наши људи разумеју да се до побошљања не долази преко ноћи. Истиче да је страшно важно да свом снагом и енергијом наставимо да радимо. Данас Владичин Хан, каже, има највећа примања у Пчињском округу.

"То желим да буде у сваком месту, да доведемо гас за сваког индустријалца, било да је реч о страним или домаћим. За то је потребан велики новац, а имамо и новца и инвеститора", рекао је председник.

Велики број инвеститора, каже, имамо у реду. Према његовим речима, готово да немамо конкурента за привлачење инвестиција, имамо их скоро три пута више него Хрватска.

"Имамо 55 одсто од укупних инвестиција за западнобалканску шесторку. Али то није довољно, то мора да буде више и боље", поручио је председник.

 

О нападу на Пуповца

Александар Вучић је, коментаришући напад на Милорада Пуповца у центру Загреба, да је неко то урадио да би председника СНВ-а унизио као представника Срба. Истиче да је много горе што га је неко гађао храном. Додаје да ће Пуповца позвати телефоном иако, каже, не воли то да ради. Председник каже да не жели да напад на Пуповца користи за напад на хрватску власт и државу.

"Ми никада нећемо имати исти поглед на оно што је било од 1941. до 1945. Различите борбе смо водили. За њих је ‘Олуја‘ победа, за нас најтежи злочин, али добро о томе можемо да причамо 10-15 дана током године, али хајде да 350 дана говоримо о будућности", рекао је Вучић.

Председник је позвао Хрвате, хрватску власт и руководство да разумеју да ћемо опстати само ако градимо заједничке циљеве и интересе.

"А ако то не разумеју, плашим се да ће бити лоше и за једне и за друге. Потребни су нам договори, заједнички пројекти", истакао је председник.

Хрвати су, сматра, изгубили јер нису хтели да рехабилитујемо заједничке пруге па ће уместо тога бити изграђена пруга од Београда до Будимпеште.

"Нећете ме натерати да хвалим Туђмана и ‘Олују‘, ни ми вас нећемо терати да хвалите Милошевиће и Вучића, ни Шешеља, све је то неважно. Али хајде да гледамо да се усагласимо за будућност. Ако то можемо, онда је то добро, ако не можемо, хајде да ћутимо", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, Србија и Хрватска морају да решавају проблеме и граде заједништво.

"Пријатељство можда можемо да градимо временом ако може, али хајде да ове инциденте осудимо. Ја бих се стидео да се то десило Жигманову или неком другом у Србији и рекао бих да је то срамота за Србију", истакао је председник.

 

 

Извор: РТС