Вести

Вучић: Само београдски избори, парламентарни кад буде време

Мој је предлог да у марту имамо само редовне београдске изборе, а о ванредним парламентарним ћемо кад за њих дође време, рекао је данас лидер СНС и председник Србије Александар Вучић обраћајући се члановима Главног одбора странке.

Како је рекао, има разлога и за ванредне парламентарне изборе да буду заједно с београдским, које смо,бар према прогнозама политичких противника, већ узгубили.

Ако бисмо заједно с београдским у марту имали и ванредне републичке изборе, то би нам обезбедило четири стабилне године за наставак реформи и важних послова које смо започели и у којима су остварили одређене резултате, рекао је Вучић, најављујући да ће одлука бити донета након данашње расправе на седници Главног одбора.

Дилема се поставила на седници Председништва странке, објаснио је, јер је било предлога да с београдским буду одржани и републички избори, а идеја је била да се разговара о страначким и државним разлозима.

"Четири године је добар период да обавимо важне послове, јер нисмо спавали на ловорикама и трпали у своје џепове, а кад већ хоћемо да идемо на изборе, а градске смо већ изгубили, како кажу, онда је идеја и Небојша (Стефановић) је то рекао, да идемо истовремено на републичке које ћемо да добијемо, јер већина грађана подржава нашу политику", објаснио је став изнет на Председништву странке.

Како је приметио, чак и да изгубе градске изборе, то не би онда довело у питање континуитет власти у држави, а то је важно да би се Србија ефикасније одупрла притисцима, који су такви "да бисте то тешко могли да разумете".Објаснио је то сталним замеркама о томе како Србија седи на две столице, како не може да буде неутрална.

"Али, ми не седимо на две столице, седимо на нашој и то нам се свиђа, то је само једна и наша је, али одмах стигну примедбе типа, е не можете да имате вашу него нашу, и опет ми кажемо али ми хоћемо ову нашу малу, јер нам се свиђа више од ваше великеКажу исто тако, поштујемо вашу неутралност, а сутрадан кажу нема ништа од тога.Или кажу, е ови други вам се много мешају, морамо да се умешамо и ми, а мој је одговор: Пустите нас да водимо своју земљу у складу с интересима нашег народа, рекли смо да смо на ЕУ путу, да нећемо у НАТО, хоћемо да наши војници чувају наше границе, јел то неки грех, колико год то сматрали грехом ми ћемо наставити ову политику или ће се политика странке променити на следећој седници скупштине која ће вероватно бити 2019. године", поручио је Вучић.

Говорећи о аргументима против заједничких избора, којих, како је приметио, готово да нема, навео је да из угла странке њих дефинитивно нема, али из угла државе, додао је, постоји један.

"Ми не купујемо гласове, можемо на очи народу јер имамо шта да покажемо, али се бринем јер нећемо моћи да разговарамо о Косову и реформама. И још нешто, ако идемо на парламентарне, има ли смисла да оставимо истог премијера Ану Брнабић или председницу Скупштине Мају Гојковић?", запитао је Вучић.

"Ја мислим да и једна и друга изванредно раде свој посао. Шта мислите да чезнем да покажем како Ана није добра пошто сам ја био много бољи? Ана има моју пуну подршку, јер ради, вредно, добро и онако како је готово немогуће радити под тешким притисцима изнутра и споља", рекао је Вучић.

Навео је и да премијерка Брнабић трпи велике притиске "не само зато што је вредна, већ зато што је одан пријатељ и неће да иде против својих пријатеља и сарадника".

"Зато им (опозицији) Ана без обзира на њену овакву или онакву оријентацију, како год да то називате, више није звезда. Није звезда по њиховим круговима, баровима и где већ одлучују о свему. Зато што са нама ради најтеже послове и не плаши се сукоба који разарају земљу", рекао је Вучић.

Говорећи о гардским изборима Вучић је рекао да смо имали озбиљну и способну градску управу која је решавала проблеме, није се бавила сопственим маркетингом, истакао је Вучић и додао да је за три ипо године направљен највећи број градилишта у Београду, смањен дуг за 500 милиона евра.Како је рекао већ се каже да су "заједнички Јанковић, Ђилас, Јеремић, Шапић - нема разлике међу њима".

"Изађите на изборе, говорите о резултатима, о плановима" казао је Вучић и рекао и да се изгуби ништа није страшно, али да се покуша да се бар смањи разлика.Навео је да се њихови политички противници "не грче због народне муке" него што мисли да много више пара треба да ставе у своје џепове пљачкајући грађане као што су и раније радили.Вучић је додао и да је важно да покажу поштовање према коалиционим партнерима.

"Неки од њих су искрено са нама неки други су ту да би били ту", додао је и навео да партнерима треба показати респект, јер су ту и боре се са њима против оних који руше Србију и који би по свку цену да је склоне са мапе успешних земаља.Како је рекао, били су и сада су изложени бројним лажима, али и да је било чак и предлога да "неке"прими, помињућипротесте због наводне крађе на изборима, а за које су и сами признали да је лаж и да крађе није било.

"Нисам их примио ниједном, јер ја нисам тај који пада под притисцима ни оним из света, а понајмање под притисцима оних који мисле да лажима могу да остваре своје циљеве. Вичите колико год хоћете - нисам пао ни под притисцима оних унутар странке, који су се дошаптавали и говорили: готово је срушиће га Американци, Енглези, готово, је ајде да правимо своју бољу позицију пред неким медијима", поручио је.

"Зато вас молим уђите у борбу - туците се храбро и снажно и борите се да се покаже резултат, да се само виде резултати - шта је остало иза њихове владавине, а шта су резултати наше", рекао је Вучић.

Завршавајући обраћање члановима ГО Вучић је рекао да његов предлог да се не спајају редовни београдски избори са ванредним парламентарним вероватно није у најбољем интересу странке, али да је уверен да је у најбољем интересу Србије.

"Србија не може да чека", рекао је Вучић и додао да можда одлука о неодржавању ванредних парламентарних избора није у највећем интересу странке, али је лично апсолутно уверен да је у најбољем и највећем интересу Србије.

"А то јесте наша обавеза , да служимо Србији и интересу Србије", рекао је Вучић у обраћању на седници Главног одбора.

 

 

извор: Танјуг/Пинк