Вести

Вучић са jапанским привредницима о улагањима у Србиjи

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић састао се са представницима jапанске пословне организациjе Kеиданрен, коjи бораве у Београду, како би размотрили могућности улагања у Србиjи.

Kеиданрен организациjа представља 1.300 наjвећих jапанских фирми и 112 пословних удружења.

Поздрављаjући учеснике састанка, премиjер Вучић jе нагласио да jе српска влада свесна чињенице да jапанске компаниjе желе више и боље да сарађуjу са Србиjом, захваливши се народу и Влади Jапана за велику помоћ коjа jе упућена Србиjи након поплава, саопстила jе Kанцелариjа Владе Србиjе за сарадњу с медиjима.

Jапан jе друга наjвећа земља по висини донациjа упућених Србиjи.
Премиjер jе представнике Kеиданрена упознао са реформским мерама коjе спроводи Влада Србиjе, а коjе ће унапредити инвестициону климу.
"Чињеница да jе Србиjа на путу ка EУ, али и да jе jедина земља коjа има споразум о слободноj трговини са Eвропском униjом, Русиjом, Kазахстаном и Tурском, чини jе погодном за долазак страних компаниjа", истакао jе Вучић и додао да jе Србиjа спремна да jапанским компаниjама понуди наjбоље услове за инвестирање.

Председник Kомитета за Eвропу Kеиданрен организациjе Jосио Сато истакао jе да Jапан жели да Србиjа допринесе стабилности и да се економски развиjа.
"Нас везуjе 130 година дипломатских односа, а економски мораjу да буду бољи у будућности. Jапан доприноси привредном расту земаља са коjима сарађуjемо и зато смо заинтересовани за инвестирање у Србиjи", нагласио jе Сато.

Представници jапанских компаниjа заинтересовани су за улагања у прехрамбену, ауто и електро индустриjу.
"Влада Србиjе чини велике напоре да спроведе економске реформе и зато jе ово прави тренутак за jачање наше економске сарадње. Производња jе наjвећи потенциjал ваше земље и то ће допринети отварању нових радних места и повећању извоза", закључио jе Jосио Сато.


Фото Tанјуг, извор Танјуг