Вести

ВУЧИЋ: РАДИЋЕМО НА СМАЊИВАЊУ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће држава помоћи општину Инђију са 250 милиона динара да би могла да заврши градњу спортске хале.

"Колико година се спортска хала градила у Инђији? Недостаје још пуно новца, а обећавали су то још откад, недостаје 250 милиона динара. Тај новац ће добити општина од државе да можете да завршите спортску халу и да наша деца имају исте услове као у развијеним земљама Европе и света", нагласио је Вучић у обраћању грајанима у Инђији, где је присуствовао почетку радова на асфалтирању улица.

Он је рекао да није ни сањао да има толико неасфалтираних улица и да је задовољан што размишља о потребама обичних људи и што људи више неће газити по блату. Истакао је да је сада државна каса пуна и да могу да се задовољавају потребе обичних људи, а не само оних у фотељама, како је радила бивша власт.

"Не постоји ништа важније за наше људе него да имају пут до своје куће", нагласио је Вучић. Он је најавио да ће и током ове и наредне године бити повећаване и плате и пензије и да ће људи моћи боље да живе, зато што је буџет у непоредиво бољем стању. Нагласио је да је српска економија сада на стабилним ногама.

Вучић је рекао да представници претходне власти говоре - "само кад склонимо тог Вучића биће све лепо, а видели смо како је све било и кавим су се демагошко - примитивним триковима служили када су били на власти".

"Мало вам је 500 милиона евра, па хоћете још 500 милиона евра", рекао је Вучић и поручио им да тајкуни неће имати још више, а народ све мање, као што је било током претходне власти. Нагласио је да је циљ да се обичним људима побољша животни стандард. Како је рекао, градиће се и пруга кроз Инђију, затим пруга Инђија - Рума која после мора да се спаја са Шидом. Вучић је додао да и путеви морају да буду бољи пошто се на том подручју рачвају два коридора и да ће то допринети привлачењу већег броја инвеститора.

Председник је казао да ће се радити и на смањивању незапослености у Инђији са циљем да више не буде нико незапослен.

 

Имамо посла с неодговорним и опасним људима

Имамо посла с неодговорним и опасним људима у Приштини, рекао је данас председник Александар Вучић грађанима у Инђији, где борави у оквиру кампање Будућност Србије, а побводом Платформе коју је усвојила Приштина. Поновио је да ће одговор Србије на платформу Албанаца бити одговоран, озбиљан и чврст.

"Имамо једну земљу, резервну отаџбину немамо, њу ћемо умети да заштитимо као и наш народ на КиМ. Умећемо да сачувамо наше виталне интересе и, са ма колико тешкоћа се суочавали, даћемо све од себе да сачувамо мир и стабилност, јер само у миру можемо даље економски да напредујемо", рекао је Вучић.

Чесититао је свим женама Инђије, празник, 8. март и захвалио им на свему што чине за своје породице, и за земљу.

"Ви мушкарци, немојте да се љутите, жене су увек одговорније од нас, чак и када гласају жене воде рачуна о будућности и знају коме треба своје поверење да дају", рекао је Вучић.

Захвалио је свима који су дошли и који подржавају, како истиче, политику разума, слободе, политику која је озбиљна и коју није увек лако подржавати, јер, како каже, много је лакше подржавати политику бесмислених и лаких обећања, каква је политика многих других.

"Хвала вам на огромној подршци, јер без ваше подршке ништа не бисмо могли да урадимо никада. Без ваше љубави и посевћености напретку Србије, не бисмо могли да урадимо ништа", рекао је Вучић.

Казао је да очекују још добрих ствари у будућности, не само када је реч о инфраструктури, већ у свим другим областима.

"Само да вас замолим да поведете рачуна, недовољно деце се рађа у Сремском округу, да вас замолим да поведете рачуна о томе, јер све што радимо и градимо нема никаквог смисла ако не будемо имали децу која ће то моћи да наследе", рекао је Вучић.

Вучић је после обраћања присуствовао почетку радова на асфалтирању улице Бранка Ћопића и поздравио се са радницима. Затим је ушао у двориште једне породице чија улица ће добити нови асфалт.

 

 

Извор: Танјуг/Пинк