Вести

Вучић: Путин засигурно долази у Србију

Председник Руске Федерације Владимир Путин засигурно долази у Србију, а датум његовог доласка ће бити познат за две до три недеље, најавио је председник Србије Александар Вучић новинарима у Москви, након разговора са шефом руске државе.Вучић је рекао да је Путин тражио од сарадника да му одреде датум посете Србији.

"Путин је рекао сарадницима да му нађу датум за посету Србији. То значи да Путин сигурно долази у Србију", рекао је Вучић.

Да је Путин рекао само "долазим", то не би значило и да ће посета бити реализована, објаснио је Вучић.Вучић је рекао да је задовољан искрено пријатељским ставом који је Путин показао.

"Путин поштује Србију и жели да помогне Србији и на томе сам му захвалан", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је данас најпре имао тет-а-тет састанак са Путином, а затим и у сусрет у ширем саставу делегација на коме се разговарало о Путиновој посети Србији.

 

Нема теме које се нисмо дотакли

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је приликом сусрета са председником Русије Владимиром Путином разговарао о свим важним регионалним темама, Републици Српској, БиХ, референдуму у Македонији.

Након сусрета са Путином, Вучић је новинарима рекао да је било речи о комплетној ситуацији у региону, те да не постоји важна регионална тема које се нису дотакли.

"Не постоји важна регионална тема које се нисмо дотакли и не само дотакли, већ детаљно анализирали. У складу са тим, очекујем да посета председника Путина донесе много конкретних економских резултата, да одмах доведе до убрзаног раста наше трговинске размене", рекао је Вучић.

Председник Србије навео је и да од Русије очекује једнако снажну и још снажнију подршку у међународним форумима, подршку територијалном интегритету Србије, као и подршку за "независно, слободно и самостално" одлучивање због кога је Србија цењена и поштована.

 

Детаљно сам упознао Путина са ситуацијом на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у разговору са председником Руске Федерације Владимиром Путином најмање 45 - 50 минута тема била Косово и Метохија и да га је детаљно и темељно упознао са ситуацијом.

Упитан да ли је Путина упознао са "планом о разграничењу", Вучић је рекао да нема шта да прича о плану који су одбациле и земље ЕУ, и Албанци и Срби.

"Мислио сам да је то рационално решење, али нико други није мислио. Причао сам о ситуацији, о страховима које имам уколико би се провокације наставиле и уколико би постојали било какви напади на живот и имовину нашег народа на КиМ", рекао је Вучић.

Како је додао више информацфија о томе не може да да, јер то, како је рекао, не би било фер ни према председнику Путину нити према нашој јавности.

 

 

 

Извор: Танјуг