Вести

ВУЧИЋ: ПУНО ИТАЛИJАНСКИХ ИНВЕСТИТОРА У СРБИJИ, НЕ И ДОВОЉНО

Данас у Венециjи су бизнисменима из италиjанске региjе Венето представљене могућности и предности инвестирања у Србиjи.

 

"Пуно jе инвеститора из Италиjе и Венета у Србиjи, али их и даље нема довољно", рекао је премијер Aлександар Вучић обраћајући се италиjанским пословним људима.

 

Вучић jе  навео пример Румуниjе, где jе у послове у тоj земљи новац инвестирало 1.100 фирми из тог региона.

 

Вучић је додао да "у годинама коjе долазе услови српских понуда (за инвеститоре) сигурно неће бити слабиjи од румунских".

 

"Свака компаниjа из Венета, коjа жели да ради у Србиjи и сваки председник или менаџер фирме коjи дође из Венета биће добродошао", рекао jе Вучић.

 

Додао jе да jе пословањем у Србиjи "већ задовољно више од 93 одсто италиjанских инвеститора".

 

Премијер Вучић је поручио да, када би он био страни инвеститор, ишао би у Србиjу, у жељи да заради више.

 

"Желео бих да знам коjи су то наjбољи услови коjе евентуално нуде друге земље да бисмо могли да се поправимо у корист страних инвеститора, било из финасиjског угла, било када jе у питању инфраструктура", рекао jе Вучић.

 

 

 

 

Александар Вучић на представљању потенциjала Србиjе у региjи Венето

 

Председник српске владе Aлександар Вучић присуствовао jе данас презентациjи инвестиционих потенциjала Србиjе привредницима италиjанске региjе Венето, са чиjим председником, Луком Заjом, се посебно састао.

 

Председник те италиjанске региjе, иначе jедне од наjбогатиjих европских региjа, истакао jе, представљаjући Србиjу рекао да jе ово добра прилика да италиjанске фирме упознаjу Србиjу, али и да компаниjе из Србиjе искористе своjу прилику на италиjанском тржишту.

 

Премиjер Вучић jе истакао да jе велики броj компаниjа из региjе Венето већ присутан у Србиjи, али и да наше тржиште постаjе све занимљивиjе и да очекуjе већи броj инвеститора из Италиjе.

 

„Србиjа jе пре две године кренула у тешке и болне реформе. Данас jе наша економска ситуациjа веома добра. Премашили смо чак и прогнозе MMФ-а", рекао jе председник српске владе.

 

Oн jе указао да инвеститори у Србиjи могу да рачунаjу на пуну политичку стабилност и наjшире бесцаринско тржиште, као што су тржишта Русиjе, Kазахстана, Tурске, а такву позициjу, навео jе, нема ниjедна земља у Eвропи.

 

"Да сам на вашем месту и да желим да зарадим нешто новца и да уложим у неку земљу, ишао бих у Србиjу", закључио jе премиjер Вучић и позвао италиjанске инвеститоре да своj капитал инвестираjу у Србиjи.

 

Oн jе такође позитивно оценио сарадњу Србиjе и Италиjе на међународном и регионалном плану, док су билатерални политички односи на нивоу стратешког партнерства, без отворених питања.

 

Рекао jе и да афирмациjа регионалне сарадње и политика добросуседства остаjу кључни приоритети Србиjе и додао да jе за Србиjу од великог значаjа активан ангажман Италиjе у оквиру Централноевропске инициjативе и Jадранско-jонске инициjативе.

 

Oд посебног значаjа jе сарадња са Италиjом у оквиру другог стуба Jадранско-jонске стратегиjе са главним тематским оквиром и циљем „Повезивање региона".

 

Презентациjи инвестиционих потенциjала Србиjе у Венециjи присуствовали су и председник Привредне коморе Србиjе Mарко Чадеж и прослављени фудбалер Интера из Mилана Деjан Станковић.

 

 

 

 

извор: Танјуг