Вести

Вучић: Пуна сигурност за инвеститоре

За све инвеститоре који долазе у Србију држава ће да осигура извођење инфраструктурних радова, путеве, канализациону и водоводну мрежу, што ће за њих бити додатна повољност код улагања, рекао је премијерАлександар Вучић за РТС.
 
Вучић је организовао одвојене састанке са банкарима, представницима страних инвеститора, представницима грађевинског сектора и домаћих инвеститора.
 
Истакао је да ће инфраструктурне радове да обезбеди држава и тиме пружи сигурност инвеститорима.
 
"То ће допринети доласку страних инвеститора и мислим да је то сугестија коју ће сви прихватити. Слушали смо и научили много. И они су чули нас", рекао је премијер.
 
Навео је да је размена идеја веома корисна. Најавио је и да ће се на свака два-три месеца одржавати слични састанци. Рекао је и да ће следећи састанак бити у Нишу.
 
"Чули смо много предлога и чини ми се, добар део тога прихватили", рекао је Вучић.
 
Говорећи о састанку са представницима грађевинског сектора, поновио је да нам је нискоградња у веома лошем стању и да високоградња не постоји.
 
"Много тога ме је срамота да говорим што се тиче изградње путева и инфраструктуре", рекао је Вучић.
 
Истакао је и лош однос државе и грађевинских фирми и поручио да ће сви морати да се промене како би се стање поправило.
 
Вучић је посебно истакао фирму "Нордеус" која је иако мала, већ 21. по порезима које плаћа Србији. Прецизирао је да је реч о фирми "малих генијалаца" који извозе софтвер.
 
"С друге стране имамо рупе без дна за које су одговорни и држава и предузимачи. Сви би требало да прихвате одговорност и да решавамо проблеме у будућности", рекао је премијер.
 
Навео је и да је Мирослав Мишковић на састанку са домаћим привредницима зато што су његове две фирме у првих 200 које плаћају порез и да је то једини критеријум по коме су позивани бизнисмени.
 
"Чуо сам његове предлоге у области пољопривреде за које мислим да су били прилично смислени", рекао је Вучић.
 
Премијер је рекао и да ће у ребалансу буџета бити враћени дугови из 2011. и 2012. године. Рекао је да ће то бити ударац на буџет, али је истакао да је важно да се у привреду убаци 1,2 милијарде евра.
 
"Да помогнемо нове активности, да највише новца оде микро, малим и средњим предузећима. То ће бити добра краткорочна мера за привреду али све друго о чему разговарамо су дугорочне мере", истакао је председник Владе.
 
Најавио је и да би та мера могла да почне да се примењује и пре септембра.
 
Извор: РТС