Вести

ВУЧИЋ: ПОНОСАН САМ НА ВЕЛИКА УЛАГАЊА У СЈЕНИЦУ

Председник Републике Србије Александар Вучић, на полагању камена темељца за школу у Сјеници, рекао је да се поноси што се налази на челу државе која је желела толико новца да уложи у ову општину, колико није уложено од Другог светског рата.

"Овде сам међу вама по други пут за кратко време, да покажем да оно што смо договарали није била прича само за камере и телевизије, већ да је суштина у томе да нешто урадите за људе. Мислим да је ово велика ствар, 11,7 милиона евра држава улаже у школу у Сјеници, биће најбоља у целој Србији. Нема у Београду школе каква ће бити овде", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да би желео да сачува децу у Сјеници да остану на својем огњишту, да могу да раде, осигурају будућност себи и својој деци.

"Иза нас је Дом здравља. Тренутно радимо пројектну документацију, а до краја године ћемо је завршити и крећемо са улагањем од шест милиона евра. Када имате најбољу школу у земљи, потпуно реновирани Дом здравља, а данас се покреће раднички камп за ауто-пут, јасно је да ће Сјеница живети у потпуно другачијем окружењу", најавио је Вучић.

Вучић је рекао да му је муфтија рекао да, када би неко желео да буде фер, када би људи хтели поштено да кажу, толико улагања од Другог светског рата није било у Сјеници.

"Поносим се што се налазим на челу државе која је желела да уложи толико новца у Сјеницу, колико није од Другог светског рата. О многим од ових пројеката сам разговарао са преминулим муфтијом Муамером Зукорлићем. Са њим сам разговарао о бројним пројектима, договарао како и на који начин заједнички да поправимо живот, градимо мир у будућности и заједнички живот", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да у овим условима у свету када је тешко предвидети шта нас чека сутра, када је тешко разумети шта ће нас затећи, не нашом кривицом већ великих, је најважније да будемо уједињени, да се боримо за своју децу, нашу будућност, да нашу земљу сачувамо и унапређујемо.

Зато је, како је рекао, важан пројекат гасификације, који ће бити велика ствар за Сјеницу, али и завршетак гасовода Александровац-Тутин, пластичне цеви за Нови Пазар, јер тада можемо довести више инвеститора, и тада неће трбухом за крухом одлазити људи у Франкфурт, Београд, или Сарајево где сада мање иде него раније.

"Наша жеља је да људи остану да живе овде, да увек можемо да дођемо и кажемо да је то један од најлепших делова Србије", нагласио је Вучић.

Указао је да ће ауто-пут коштати много више него што је држава очекивала, јер су цене грађевинског материјала драстично скочиле, али и без обзира на ту чињеницу иде се у радове и неће се стајати, захваљујући стабилним финансијама.

Замолио је грађане да суде увек по делима, да гледају ко је шта и колико урадио за њих, и да је сигуран да ће тада увек доносити најбољу одлуку.

Изразио је наду да ће, у било каквом својству, моћи да дође и погледа базен, кошаркашки и одбојкашки терен, школу који се граде у Сјеници.

Директорки Основне школе, која се збунила у свом обраћању и председника ословила са Вучковић, рекао је да је чуо да су Вучковићи поштена фамилија у Сјеници и да је са њима имала много посла, те да када га неко помеша са часним и поштеним људима то сматра севапом.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк