Вести

ВУЧИЋ: ОТВОРЕН РАЗГОВОР СА ПРЕМИЈЕРОМ ГРУЗИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Владе Грузије Ираклијем Кобахидзеом.

Отворен разговор са премијером Грузије о свим изазовима са којима се Србија суочава на регионалној и међународној сцени, свим питањима од значаја за наше две земље, даљем развоју политичких односа, успостављању директне авио-линије Београд и Тбилиси и унапређењу економске сарадње две земље.

Обавестио сам премијера Кобахидзеа о дешавањима на Косову и Метохији и захвалио на принципијелном ставу Грузије по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова.

Разменили смо мишљења о свим комплексним глобалним и регионалним питањима, а ја сам нагласио да се Србија чврсто залаже за очување мира и стабилности у региону. Такође сам упознао премијера Кобахидзеа о ставу Србије у погледу усвајања Резолуције о Сребреници и поновио принципијелан став наше земље по овом питању, истичући важност поштеног и уравнотеженог приступа историјским догађајима. Замолио сам га за подршку Грузије и захвалио на разумевању позиција Србије која се бори за своју земљу и свој народ, право и правду.

 

 

 

Извор: Танјуг