Вести

Вучић: Никога не нападамо нити туђе узимамо

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић састао се данас поподне у Mоскви са министром одбране Русиjе Сергеjем Шоjгуом, са коjим ће, како jе наjављено, финализовати договоре о набавци наjсавремениjих апарата ловачке авиjациjе.

Вучић и Шоjгу ће разговарати и о свим осталим видовима воjно-економске и воjно-образовне сарадње.

Српски премиjер jе данас пре подне обишао jедан од полигона руске борбене авиjациjе, где jе присуствовао презентациjи авиона и воjне опреме Руске федерациjе.

Kако jе Вучић раниjе рекао, током посете Mоскви разговараће о куповини шест борбених авиона MИГ 29, коjим би учинили наше небо и наше грађане безбедниjим.

"Преговарамо да узмемо шест авиона, а то би значило да бисмо онда имали у свом ресурсу десет MИГ-ова 29. Tо би значило значаjно већу сигурност за грађане у односу на ситуациjу коjу смо имали до jуче", нагласио jе премиjер.

Вучић jе истакао и да авионе плаћамо нашим новцем и да jе на то поносан, али jе и захвалио што jе цена драстично испод тржишне.

Поновио jе и да Србиjа неће никога да напада, ни туђе да узима, али да хоће да буде спремна да заштити своjу слободу и суверенитет, да буде своj на своме.

Oн jе изразио уверење да би авиони могли већ у наредна три месеца бити у Србиjи, као и да се уз помоћ стручњака изврши модернизациjа и опреме наjсавремениjим ракетама ваздух-ваздух и ваздух-земља.

Tакође jе наjавио да ће се са Русиjом разговарати и о одређеним противваздушним системима, наjвероватниjе о системима M1 или M2, али треба видети шта jе наjбоље и наjjефтиниjе, као и коjе финансиjске инструменте и новац можемо да издвоjимо.

 

 

 

извор: Танјуг