Вести

ВУЧИЋ: НЕМА ПРИТИСКА У ПРАВЦУ УЧЛАЊЕЊА СРБИJЕ У НATO

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас у Бриселу, после састанака у седишту НATO, да ниjе било притисака у правцу учлањења Србиjе у НATO.

 

Вучић jе у изjави новинарима истакао да Aлиjанса поштуjе воjну неутралност Србиjе, али и да jе НATO jедан од првих партнера наше земље када jе реч о очувању мира, стабилности и економског напретка.

 

Премиjер jе навео да jе током отворених разговора са Северноатлантским саветом нагласио да се Србиjа налази не европском путу, да има добре односе се Руском федерациjом и да жели да унпређуjе добру сарадњу са Aлиjансом.

 

"Захвалан сам Столтенбергу и свима осталима што поштуjу одлуку Србиjе да буде воjно неутрална. Разговарали смо како да очувамо мир и стабилност, jер грађани Србиjе треба да знаjу да смо окружени земљама НATO и да jе то jедан од првих партнера са коjим треба да разговарамо ако хоћемо да имамо мир, пуну стабилност ако хоћемо да развиjамо нашу економиjу на слободан начин", нагласио jе премиjер Србиjе након разговора у седишту НATO у Бриселу.

 

Вучић jе поновио да су се у седишту НATO у Бриселу сви сагласили да поштуjу воjну неутралност Србиjе, али и да су похвалили сарадњу коjа постоjи између Србиjе и Aлиjансе у различитим областима од мировних операциjа, борбе против тероризма, мигрантске кризе и заjедничких обука.

 

"Договорилили смо се да за ванредне ситуациjе направимо посебне цивилне вежбе у 2018. години", наjавио jе премиjер Србиjе.

 

Aлександар Вучић се jош jедном се захвалио припадницима KФOРA што су српског дечака из Лапљег села превезли до Београда и нагласио да се, према последњим информациjама, опште стање дечака поправља.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг