Вести

Вучић: Наш посао ћемо радити у складу са Уставом и интересима грађана Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није било припадника ВС на административној линији, али да му, као врховном команданту, не пада на памет ни да се било коме правда и када је буде било тамо.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара како коментарише то што су медији у Приштини данас писали, а затим демантовали, сопствено писање, да су Војска и Жандармерија "изашла" на административну линију.

Како је рекао, врховни командант је председник Србије и он распоређује безбедносне снаге.

"Не интересује ме шта пишу албански медији", рекао је Вучић.

Према његовим речима, јединица војске и жандармерије данас "случајно није било" , али се сигурно неће правдати, било коме, ни када их буде.

"Наше јединице распоређиваћемо у складу са Уставом и законима ове земље", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, политику Србије неће водити ни медији у Београду, а свакако не они у Приштини.

"Наш посао ћемо радити у складу са Уставом и интересима грађана Србије", поручио је Вучић.

 

Станови из програма владе и за здравствене раднике, младе

Вучић је позвао данас припаднике снага безбедности који су заинтересовани да купе стан уз помоћ Владе Србије, да погледају огледни стан у насељу Земунске капије и увере се шта ће моћи да купе.

Такође, поручио је Влади Србије да испита могућност да се на сличан начин и под сличним условима обезбеди да станове могу да купују медицинске сестре, лекари, млади брачни парови који имају намеру да остану у земљи.

"Ако Влада нађе финансијске могућности, а верујем да Синиша (Мали) може у томе да помогне премијерки, ако влада нађе могућности то би много значило за све", поручио је Вучић.

Захвалио је влади што је разумела његову иницијативу, министарствима грађевинарства и полиције, те навео да верује да ће заинтересовани припадници снага безбедности, којима су станови попут овог у Земунским капијама намењени, моћи да се увере да ће ти станови бити високог квалитета, а по ценама које су значајно ниже од тржишних.

Како је навео, за стан попут овог огледног, који има 67 квадрата, месечна рата биће 118 евра, а градња тих станова погураће и друге гране привреде, а све то показује, закључио је, колико Србија напредује и како економија расте.

Вучић је, међутим, приметио да се мора, у вези са јефтиним становима, уредити и то да они који их тако купе не могу након рецимо седам година да оду из службе и запосле се као обезбеђење код неког тајкуна.

"Кад улажемо у војника или полицајца, ова земља много улаже, и не можемо да дозволимо да он оде после неколико година јер неки тајкун може да га добро плати, да га узме преко ноћи, зато бисмо да урадимо колико можемо и за друге да учинимо, за друге професије, да могу да купују овакве станове", поручио је Вучић.

 

Купујемо гласове у Нишу? Својих одборника?

Вучић је изјавио данас да су бесмислене тврдње да СНС купује гласове одборника у Нишу, по питању одлуке о Аеродрому Константин Велики, имајући у виду да СНС у локалној скупштини има већину, односно 15, можда и 20 одборника више од опозиције.

"Кога купујемо? Своје одборнике?", узвратио је Вучић и упитао где је ту смисао, и што би куповали гласове својих одборника.

Према његовим речима, СНС има значајну већину и стварно не види што би се тако нешто уопште радило.

Вучић је рекао и да би СНС, када би се сада у Нишу одржали избори, имала више гласова него што их тренутно има, а опозиција значајно мање.

 

Како да решимо питање КиМ, кад друга страна то неће?

Говорећи о Косову и Метохији, председник Србије рекао је да проблем питања КиМ не може да се реши ако друга страна то не жели.

"Боље да тај проблем решимо, него да га не решимо. Али, не можемо да га решимо ако друга страна не жели да га реши", рекао је Вучић новинарима на питање да ли изазивање сукоба на КиМ са косовске стране може да угрози економски напредак.

Вучић каже да свакако не предстоји лак период по том питању, као и да Влада Србије ради добро и да су њен једини проблем лоши односи са Приштином.

"Слушао сам јуче изјаву Рамуша Харадинаја и ваљда мисле да би за нас била највећа част да они прихвате наше признања, да би били задовољни нама и онда станете и видите да ту постоје различите реалности и светови. Неке изјаве данас са КиМ су биле нешто мало боље и охрабрујуће и надам се да ће бити довољно памети и да ће такви тонови доминирати у будућности", рекао је Вучић.

Истакао је да ће ускоро доћи до нових разговора, али да још не зна када и како. Навео је да свакако нестабилност на КиМ може да утиче на економију у земљи, иако смо у права четири месеца имали привредни раст од 4,5 одсто.

Према његовим речима, добро је стање и у пољопривреди, а пшеница и кукуруз ће имати пристојну цену ове године.

"Остаје (само) дугорочни проблем на КиМ", додао је Вучић.

 

О "незадовољству" у СНС-у због Радојичића, протесту

Протестујте колико хоћете, радите шта год хоћете, изађите заједно са овима који краду и пребацују новац у стране банке, али не можете да угрожавате животе људи, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, упитан да прокоментарише позив неких опозиционих партија да грађани обуставе саобраћај у петак.

"Нашли су се неки политички лудаци, који би да зауставе саобраћај, а шта ако неко настрада? Ко ће бити крив? Грађани морају да знају ко ће бити крив. А што се мене тиче, можете да протестујете колико хоћете, са тим немам никакав проблем", поручио је Вучић.

Упитан има ли коментар на то што неки медији преносе да су Синиша Мали и Ирена Вујовић незадовољни одлуком СНС да кандидат странке за градоначелника буде Зоран Радојичић, Вучић је Малог упитао: Синиша, јеси кукао негде?

"Можда и јеси али нећеш сад да кажеш", нашалио се.

Истакао је, међутим, да колико зна није било никаквих негодовања у том смислу, а кад је реч о Ирени Вујовић, рекао је да је она у сваком случају будућност Српске напредне странке и свакако особа која ће играти важну улогу и у будућности Србије.

"Незадовољства мислим да није било, а Ирени преостаје само да савлада још нека знања и она свакако представља будућност СНС и важну особу у будућности Србије", навео је Вучић.

 

 

 

 

 

Извор: РТС/Пинк