Вести

ВУЧИЋ: НАШ ДРЖАВНИ И НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС ЈЕ ПРЕЧИ И ВАЖНИЈИ ОД ИНТЕРЕСА СТРАНКЕ

Председник СНС Александар Вучић саопштио је вечерас да је Председништво СНС одлучило да се не расписују ванредни парламентарни избори. Он је после седнице рекао да је захвалан врху странке што је готово једногласно, са два гласа против, прихватио његов став да је државни и национални интерес важнији од страначког.

"Сматрао сам да је наш државни и национални интерес пречи и важнији од интереса партије и странке коју толико волимо. Сматрао сам да је важније да се посветимо решавању вишедеценијских проблема, будућности нашег народа и деце, а не да размишљамо калкулантски. Чланови председништва су са само два гласа против прихватили ту идеју", рекао је Вучић.

Како је рекао, председништво СНС донело је одлуку да се свом снагом, одлучношћу и храброшћу бори за победу на београдским изборима, а да се не подржи одржавање ванредних парламентарних избора, упркос чињеници да је у самој расправи био једнак или нешто већи број људи за расписивање ванредних парламентарних избора.

Председник СНС је изјавио да на листи СНС на београдским изборима, која ће се звати "Александар Вучић - зато што волимо Београд", неће бити страначких ознака нити имена странке у имену листе, јер желе да се људи опредељују на основу резултата.

На листи ће бити више нестраначких људи, неће бити никога из републичке владе, његовог кабинета и да ће бити угледни Београђани, људи који имају храброст да се супротставе онима свима који би да руше град и да наставе да пљачкају. На листи ће се, како каже, налазити људи који су урадили велики посао у Београду, али и највише нових људи који углавном нису чланови ниједне странке.

"Не желимо да људи гласају због странке, већ по резултатима. Ми ћемо ићи са резултатима и плановима за будућност", рекао је Вучић новинарима након седнице Председништва СНС и позвао грађане да гласају за оно што виде у Београду.

Вучићје обећао да ће бити Београда на води, који се гради, и истакао да ће Београд добити и метро, а да ће "добар део тога" бити завршен у наредном мандату, ако грађани укажу поверење листи СНС. Посебно је захвалан градоначелнику Синиши Малом и градској власти што су обавезе града за 500 милиона евра данас ниже, што значи да је сваки Беоргађанин мање задужен, за око 300 евра, него пре четири године.

"Никад више инфраструктурних радова и градилишта, сви делови града изгледају лепше, од Обилићевог венца, Косанчићевог венца, Славије, Рузвелтове... О фасадама да и не говорим", рекао је Вучић.

Он је наводећи шта је претходна власт радила поменуо и да је Аеродром Никола Тесла имао профит 130.000 евра, а да је сада 1340 милиона, да ће се за концесију добити 501 милион евра, плус све остало и инвестиције за аеродром, а ови који су против тога нису могли ни да је добију. Како је рекао, два ледена доба би морала да прођу да они зараде толики новац за Београд, а указао је и на ПКБ за који је рекао да се ти исти противе продаји, јер би да наставе да користе и троше државни новац и пуне своје џепове.

"Против тога ћемо да се боримо" рекао је Вучић и навео да ће се суочити са жестоком кампањом илуструјући то тиме да је један црквени великодостојник у једном тренутку био светац, а онда постао обичан страначки бот када се не слаже са њиховим мишљењем.

Упитан о политичким противницима рекао је још:

"Знају они да губе и ове изборе, београдске.Наша предност у односу на све њих је значајно већа".

Он је навео да су тврдили да "не смеју да изађу на црту" и то онај коме је нудио место премијера, ономе место градоначелника, или онај трећи који се шета по светским дестинацијама.

"Хоће ли се извинити грађанима Србије за то што су лагали и обмањивали јавност и тврдили да ће сигурно бити парламентарних избора?", упитао је Вучић.

Председник СНС је рекао да су Ђилас и Шапић исто, да никакве разлике међу њима нема, да су тукли малу Тамару, заједно пљачкали… Навео је да се сада пише и како је актуелна власт уништила правосуђе и подвукао да су све судије постављене 2009. и 2010. године те да су такве тврдње лицемерне.

"У сваком случају позивам све чланове СНС и све обичне људе да гласају за напредак Београда и град који толико воле, за оно што желе да виде у Београду, а не за мржњу, псовке, за то да само они буду богати и возе се у БМW 5 или ауди А8" рекао је Вучић.

Како је рекао никада никога није, сем њих, упознао а да има толико новца.

"Ми смо спремни да изађемо на изборе, боримо се са онима који су имали власт много деценија и користили је да буду богатији, а грађани сиромашнији", рекао је Вучић.

 

Извор: Танјуг