Вести

ВУЧИЋ: НАРОД СЕ ОСЛОБОДИО СТРАХА ОД ОНИХ КОЈИ УЦЕЊУЈУ ПРИТИСКОМ НА УЛИЦИ

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас, током посете Белегишу, да ће се градити аутопут Рума - Шабац - Лозница, као и додатни путни крак ка БиХ и Републици Српској, дуг 18 км, заједно са мостом на Сави код Раче.

Вучић је данас наставио кампању Будућност Србије у Сремском округу. Он је у обраћању грађанима Белегиша рекао да је држава радила велики број објеката попут школа и вртића и инфраструктурних објеката, као и обнову 22 км аутопута од Батроваца ка Сремској Митровици.

"Важно је да урадимо и локалне путеве", додао је Вучић. Истакао је да је за обнову тог вртића општина издвојила 65 милиона динара.

Вучић је захвалио грађанима што су га у толиком броју дочекали у Белегишу и истакао да је изненађен њиховим бројем с обзиром на, како је приметио, радни дан. Такође, захвалио је грађанима на великој подршци реформама и одговорној политици. Председник је и том приликом свим женама честитао 8. март и захвалио на свему што чине за наше породице, земљу и народ.

"Без жена ми мушкарци не би ништа успели, оне су увек биле одговорније и способније од нас. У будућности ћемо још више водити рачуна да будете испред нас, то ће бити боље за нашу Србију", поручио је Вучић женама. Истакао је да се земља 2013. и 2014. сучавала са банкротством државе због неодговрности оних који су били на власти, а који су уништили фабрике и опљачкали државу.

"Захваљујући тешким реформама четврту годину заредом имамо суфицит у буџету, а јавни дуг је када сам постао премијер био 77 или 78 одсто БДП-а, док је данас 50 одсто, што је боље него у највећем броју земаља ЕУ", нагласио је Вучић. Додао је да ће се наставити смањивање јавног дуга како наша деца не би морала да враћају дугове. Истиче да многи данас само говоре гласајте за нас и да можемо да видимо неку чудну демократију у свету где неко каже - ја сам председник, иако није било избора.

"Та мода је и код нас завладала, па би многи да дођу на власт без избора и народне воље. То је неодговоран и бесмислен приступ. Тако су пре говорили - гласајте за нас када су рушили Милошевића, а онда спровели најгоре пљачкшке пиватизације", рекао је Вучић. Навео је да су само ти који су били на власти постали богатији и милионери, док је народ био све сиромашнији. Како је рекао, народ се ослободио страха од таквих кабадахија који уцењују притиском на улици.

"Не плашимо се уопште, јер смо увек спремни за глас народа, да народ оцени како смо ми радили и како су они радили", рекао је Вучић. Навео је да у општини Стара Пазова стопа незапослености ниска, али да она мора да се сведе на минимум.

Такође је рекао да се мора више развијати туризам и да ће бити уведени посебни бродови који ће саобраћати од Новог сада до Београда.

"У почетку би то било под држваном контролом, а после да нађемо интересе код приватника", рекао је он, додавши да ће од тога онда користи имати и Белегиш и Сурдук. Како каже, сада, када у буџету има више новца, држава је спремна да саслуша предлоге прокрајине и општине где то још треба да се уложи у путну инфраструктуру, вртиће, школе...

"Захављујући реформама, које сте подржали, апсолутно ћемо бити у стању да ове године поново и не у малом проценту повећамо плате и пензије, да људи сваке године могу да осете бољитак и да знају да имају одговорне људе који управљају државом", рекао је Вучић.

 

Албанци не желе дијалог, на одговор биће одлучан

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су косовски Албанци, усвојеном Платформом, показали да никад нису ни желели дијалог и да га ни у будућности неће желети, а да ће одговор Србије бити одлучан, озбиљан и чврст.

"Сачуваћемо и Србију и српске интересе и нисмо се уплашили ни њихових претњи, ни њхових помагача", рекао је Вучић у Белегишу где је данас започео обилазак Сремског округа, непосредно после седнице Савета за националну безбедност и састанка са трећим човеком америчког Стејт департмента Дејвидом Хејлом, који је позвао Приштину на укидање такси, а "обе стране" на уздржавање од провокација.

Вучић, који је данас наставио кампању Будућност Србије, посетом Сремском округу, најавио је да ће више о томе говорити у Сремској Митровици, где ће се обратити грађанима. Подсетио је да је прошло 2.149 дана од неформирања ЗСО, што је била једина обавеза Приштине, да су они потом увели таксе и да 'лове' људе који би да превезу и три пакета кекса на КиМ.

"После платформе, која значи и којом показују да никад нису желели дијалог и да га не желе ни у будућности, могу само да кажем да ћемо чувати и верујем сачувати мир. Наш одговор ће бити одлучан, озбиљан и чврст, сачуваћемо и Србију и српске инетерсе. Нисмо се уплашили ни њихових претњи, ни њихових помагача", рекао је Вучић. Онима који су га, како је рекао, оптуживали да се лоше боримо за Косово, поручује:

"Увек се, кад дође прави трентуак, види ко је ко и за шта се и колико борио. Косовски Албанци се у тачкама 1. и 6. позивају на пресуду МСП, а за њу су одговорни наши властодршци из 2009. и 2010, Јеремић, Тадић, Ђилас, сви који су тражили да се МСП изјасни по том питању. Два пута то Албанци помињу и то им је једини аргумент против територијалног интегритета Србије", рекао је он.

Желимо мир, компромис, али нећемо прихватити уцене и притиске који значе одустајање од наших националних интереса зато што би се то некоме у свету свидело, додао је он.

"Наша политика јесте да штитимо себе, народ и Србију, јер резервну отаџбину немамо", закључио је Вучић.

 

Вучић посетио вртић у Белегишу

Председник Србије Александар Вучић започео је у Белегишу посету Сремског округу , у оквиру кампање "Будућност Србије", обиласком вртића "Бубамара", који је део предшколске установе "Радост".

Вучића је испред обданишта дочекао велики број мештана Белегиша и деце која су носила заставе Србије.

Председник је обишао вртић заједно са председником покрајинске владе Игором Мировићем, градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, директорком ПУ "Радост" Бориславом Бањеглав Клаћик и председником општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем.

Председник је разговарао са децом у вртићу, која су га дочекала рецитацијама. Једну од девојчица интересовало је када ће доћи у оближњи Сурдук.

''Доћи ћу и у Сурдук. Сада нисам могао. Настојаћемо да нешто више урадимо за Белегиш и Сурдук, како би видела више бродова на Дунаву са туристима који би могли да дођу и виде колико су лепи Белегиш и Сурдук", одговорио је Вучић.

Друга девојчица га је питала да ли има децу, на шта је председник одговорио да има троје.

''Имам сина Данила, који је већ старији, ћерку Милицу која је вредна и одличан ђак и малог Вукана, који нема ни две године и који изговара тек по неку реч, али је добар и сладак", казао је Вучић.

Питао је децу да ли су честитала својим мајкама Дан жена и поручио им да буду пажљива према њима, не само данас, већ сваког дана.

Испред вртића пришао му је Стеван Радишић из Турије и питао председника када ће посетити и то место, и том приликом му показао фотографију Краља Александра Карађорђевића који је такође, својевремено, посетио то место. Вучић га је замолио да му да ту фотографију и обећао да ће првом приликом доћи у Турију.

Радишић је у шали рекао "ја сам ти ујак", пошто је мајка председника родом из Бечеја, а обичај је у том крају да се сви тако ословљавају као да су род.

Представници Месне заједница Белегиш су дамама окупљеним испред вртића поделили руже поводом Дана жена.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк