Вести

ВУЧИЋ: МОРАМО ДА СЕ УЈЕДИНИМО И ДА СЕ ЗАЈЕДНО БОРИМО ЗА СРБИЈУ

Председник Српске напредне странке и председнички кандидат Александар Вучић, најавио је на предизборном скупу у Старим Бановцима да ће држава уложити 70 милиона евра у изградњу канализације у Старој и Новој Пазови и околним местима.

"Када тих 70 милиона евра уложимо у Пазову, онда су Стара и Нова Пазова, Белегиш, Стари и Нови Бановци, Голубинци, Војка, сви ти људи ће добити нешто што имају швајцарска, аустријска и немачка села", поручио је Вучић.

Вучић је истакао да је незапосленост у Бановцима на ниском нивоу, али да би плате морале да буду више.

Како је рекао, тренутно се налазимо у таквом тренутку у свету и Европи да последњих деценија нисмо имали тако тешку и напету ситуацији.

"Све велике силе су у озбиљном сукобу, а када се велики туку, обично мали страдају. Наша је потреба да чувамо своју земљу, људе, децу и будућност. Да размишљамо о нама, не морамо да у свакој чорби будемо запршка. Важно је да гурамо даље да видимо како да доводимо нове инвеститоре, како да асфалтирамо још путева, отварамо још фабрика. Како да изградимо вртић у Бановцима за најмање 200 деце", рекао је Вучић окупљеним грађанима.

Вучић је рекао да Пазова постаје чвориште којим саобраћа воз Београд-Нови Сад, а да нова железничка станица у Пазови изгледа одлично.

"Возом од Пазове до Београда или од Пазове до Новог Сада сте у центру Београда или Новог Сада за 20 минута. Сада расписујемо тендер за реконструкцију или изградњу нове пруге Београд-Стара Пазова-Шид за 160 километара. Где год да кренете из Пазове сви путеви су овде код вас. Постали сте право чвориште овде близу Београда, а на југу Војводине, са мрежом ауто- путева, мостом Михајло Пупин. Све је другачије. Све је ново и боље", истакао је Вучић.

Вучић је окупљенима рекао да у Бановцима мора да се изгради спорткса дворана, реконстукција школе "Бошко Прокопљевић Пинки", а у Пазови Дом здравља који се дуго чека.

Вучић је окупљеним грађанима поручио да избори нису дечија игра и да зато покажу одговорност на изборима 3. априла.

"Држава је озбиљна ствар да би се понашали неодговорно. Дошао сам у крај који је један од наших најјачих упоришта у целој Србији. Молим вас да 3. априла покажемо одговорност и да нам не буде тешко да одемо до бирачког места. Када видимо каква криза захвата цео свет, имамо ли право да будемо неодговорни у овим тешким временима?", упитао је Вучић.

Вучић је рекао да ће у Србији из године у годину раст бити све већи, плате све веће, као да и 20.000 динара неће бити све што ће пензионери добити.

"Људи виде да Србија иде у добром смеру, да можемо да будемо шампиони у расту у економији, а не само у спорту. Али зато је потребно да се понашамо одговорно, да разумемо да у тешким временима морамо да се ујединимо и заједно боримо за земљу, да чувамо нашу земљу", рекао је Вучић.

"Неки су му рекли да морамо да направимо договор и да уђемо у НАТО, ја сам им рекао - не. Не смемо и ме можемо да заборавимо оно што су радили пре 23 године када су убијали нашу децу и рушили наше градове и села. И зато је важно да имамо своју војску која ће одвраћати сваког од напада на нас", истакао је Вучић.

Вучић је поручио грађанима да ће им у наредних двадесетак дана, како је рекао, "испирати мозак лажима".

"Хоћу да ова кампања буде запамћена у историји као чиста, да им ниједном име нисам споменуо. Ружну реч о њима нисмо изговорили. Хоћу да покажем да пристојна Србија честитих домаћина може да победи на најчистији и пристојан начин. Бринућемо и о њима и о њиховој и нашој деци тако што ћемо да радимо и градимо више", поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг