Вести

ВУЧИЋ: ЉУДИ СУ НАША НАЈВЕЋА СНАГА, СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да су напредњаци имали најчистију кампању, јер у њој нису никога вређали, већ су изашли пред грађане са програмом, плановима и обећањима.

Председник Вучић је, у емисији "Србија не сме да стане" у друштву страначких колега и јавних личности које су дале подршку тој листи, рекао да је кампања коју су водили била веома добра и да је задовољан.

"Задовољан, јер смо дали све од себе, имали смо најпозитивнију кампању, никога нисмо вређали нити водили хајке против нечијих породица, већ смо изашли са нашим обећањима, планом и програмом колике ће пензије и плате да буду - пензија 650 евра, а плате 1.400 евра. То је оно о чему смо говорили на овим путовањима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је опозиција тврдила и да су веома угледне јавне личности које су подржале листу "Србија не сме да стане" то урадиле из неког интереса и запитао оне који то говоре да кажу који је то интерес у питању.

 

Држава између стране и домаће, бира домаће компаније

Председник Вучић изјавио је да држава сваки пут када је држава у прилици и има дилему да ли да подстицаје страној или домаћој компанији, увек изабере домаћу компанију.

"Проблем је што нема домаће компаније у Владичином Хану која ће да запосли 1.500 људи као Теклас. Немамо компаније које могу да запосле толико људи као Леони или Аристон", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће сваки пут када испуне основне услове домаће компаније добити све субвенције и подстицаје, али да још увек не стижу тај ниво.

 

"Имамо проблем и са радном снагом, и странци ће да одлазе, јер људи живе боље. Имате лажна боловања 12,13 одсто, у Румунији су боловања три, четири одсто. Имамо много проблема о којима нећемо да говоримо. Морамо да мењамо и свест. Погледајте само тамо где има пољопривредних радова лети, нема никога у фабрици", рекао је председник Вучић.

На питање која му је најјача импресија у кампањи рекао је да му је данас било важно што је могао да чује најбоље изговорен програм за Београд, а да га је изговорио кандидат за градоначелника Александар Шапић.

"Мени је било важно да је данас Александар имао најбоље изговорен програм за Београд - потпуно фокусиран на Београд и био сам срећан што сам могао да га чујем", рекао је председник Вучић и нагласио да само успешни политичари знају да је тешко да немате безброј дигресија, да будете апсолутно фокусирани на резултате, обећања.

"И као Београђанин и као неко ко мисли да се успешно бави политиком био сам до сада најзадовољнији оним што сам чуо", рекао је председник Вучић.

Додао је да су људи што је кампања одмицала били све задовољнији.

"Могли сте да видите људе да скачу са столице да желе да се боре, чак и они наших година, видео сам и много младих", рекао је председник Вучић и изразио наду да људи све виде и додао "видећемо у недељу".

 

Председник Вучић је рекао и да су почели радови на изградњи Националне опере и балета на Новом Београду.

Председник Вучић је то рекао на питање да ли постоји могућност да Београд и Србија добију националну оперу и балет и упитао председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић колико ће радови да коштају, а која је рекла да ће до краја године бити издата грађевинска дозвола и да је то тренутно највећи инфраструктурни пројекат у Европи.

Председник Вучић је најавио и да ће водоторањ на Газели, а који је некада опслуживао парне локомотиве на маневарским просторима око Железничке станице и он ће ускоро бити обновљен, што ће бити, истакао је, велелепан објекат.

Рекао је и да ће ускоро почети изградња ложионице на месту бивше окретнице за парне локомотиве код Мостарске петље у Београду и која ће бити завршена  у новембру наредне године и у оквиру које ће бити и позориште.

Рекао је и да долазе лепша времена за пензионере, да ће имати веће просечне пензије до краја мандата, као и да их очекује повећање у јануару од 14,8 одсто.

"И још нека повећања да би могли боље да живе", рекао је председник Вучић.

Када се ради о спорту, председник Вучић је рекао да је Србија добила прилику да буде домаћин такмичења за све водене спортове и да ће тада 9.000 спортиста бити у Београду.

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк