Вести

Вучић: Курц Себастијан пријатељ Србије, хвала Аустрији

Премијер Александар Вучић разговарао је данас у Давосу са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом о Акционом плану две земље за 2017. годину, Берлинском процесу и подршци Аустрије на европском путу Србије.

"Курц је увек конструктиван, апсолутно подржава и помаже Србији и Западном Балкану и увек пружа најбоље идеје за наш европски пут", рекао је Вучић новинарима у Давосу после састанка и подвукао да је аустријски министар изврстан млади лидер којег сматра правим пријатељем Србије, Балкана и Европе.

Вучић је прецизирао да је на састанку било речи о заједничком Акционом плану за 2017, сарадњи Србије и Аустрије, имплементацији договореног током Берлинског процеса, подршци Аустрије на европском путу, као и председавању ОЕБС-ом.

"Веома сам захвалан аустријској влади и Себастијану Курцу као министру спољних послова. Ми знамо да препознамо праве пријатеље и људе који подржавају напредак Србије, не само ка ЕУ, већ и економски напредак", навео је Вучић и додао да је још много посла пред Србијом.

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас у Давосу и са комесаром Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханнесом Ханом.

 

 

извор: Танјуг