Вести

ВУЧИЋ: КБЦ МИТРОВИЦА ЈЕ СИМБОЛ ОПСТАНКА СРБА НА КИМ

Председник Србије Александар Вучић јутрос је обишао клиничко болнички центар у Косовској Митровици и том приликом најавио да ће у грађевинску обнову и реконструкцију објеката бити уложено 10 милиона евра и да ће радови врло брзо почети.

Председник Србије је том приликом уручио вредну опрему и возила за КБЦ Митровица и КБЦ Грачаница: два потпуно опремљена санитета, модеран ултразвук за КБЦ Грачаницу, затим за КБЦ Митровицу операциони сто за гинеколошку салу, транспортни инкубатор, већи и мањи добош за стерилизацију, као и материјал за операциону салу и другу опрему.

Вредност донације, без возила, износи 98.000 евра.

Вучић је рекао да је четврти пут у посети овом КБЦ и још једном захвалио здравственим радницима што чувају ту здравствену установу која је једна од најважнијих на КиМ.

Вучић је рекао да ће у тој установи бити изграђен и хируршки блок у вредности од 5,5 милиона евра. "Зато ова болница мора да излгеда још боље и модерније. Урадићемо тај хируршки блок за који нам је потребно 5,5 милиона евра, изградићемо, обновићемо и реконструисати све зграде у оквиру КБЦ и спремни смо као држава да уложимо само овде у Косовској Митровици 10 милиона евра како би ова болница била пример како треба да изгледа модерно и савремено опремљено место за негу и лечење људи", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће болница бити на понос грађанима и захвалио здравственим радницима што нису напуштали Косовску Митровицу.

Најавио је да ће до нове године бити запослено још десет људи и изразио очекивање да ће у наредном периоду бити запослен и троцифрен број здравствених радника, али да очекује да због тога још више подигну ниво здравствене услуге пошто ће имати и најмодернију опрему.

У КБЦ Грачаницу ће бити уложено до два милиона евра, а то ће држава обезбедити као помоћ, додао је Вучић.

Напоменуо је да је председник општине синоћ тражио помоћ од 1,8 милиона евра, као и да ће средства бити искоришћена за обнову капацитета и објеката и набавку модерне опреме.

"Тај центар користи велики број Срба са Косова, косовског поморавља и из Сиринићке Жупе".

Вучић је рекао да Србија данас може много више да помогне него што је то раније био случај и да обећаних 10 милиона евра за КБЦ Митровица може да се исплати за један дан.

"Убрзо ће почети радови у КБЦ Митровица и неће дуго трајати. Та установа је симбол опстанка Срба на КиМ и наше боље будућности", поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг