Вести

ВУЧИЋ: ИЗБОРИ НИСУ ИГРА, НЕМАМО ПРАВО НА НЕОДГОВОРНОСТ

Председник Српске напредне странке и председнички кандидат Александар Вучић, обратио се и грађанима Пећинаца, општине у коју је већ дошао велики број фабрика, наводећи да ће се наставити довођење инвеститора, као и да ће уследити нови инфраструктурни пројекти.

Пренео им је и да је потписан уговор о градњи пута Шимановци - Прека, а биће потписан и Прека - Ашања, те да ће свих 16 километара бити завршено.

Додао је да то није мали новац, али да ће се решавати и проблем канализације, пречистача отпадних вода.

"Овде имамо велики број фабрика, па општина има новца и може да улаже. Са нивоа државе ћемо да помогнемо у градњи путева, спортске хале у Ашањи, обнову школе и вртића у Попинцима", рекао је Вучић на скупу у Пећинцима и добио аплауз окупљених грађана.

Рекао је да ће наставити са довођењем инвеститора у Пећинце, а да би се то урадило, каже, неопходно је да се чувају стабилност и мир, да будемо озбиљни и одговорни.

Приметио је и да смо неретко кроз историју правили неодговорне поступке и понашали се неодговорно према својој деци, а данас, истиче, немамо право на грешку, јер смо сувише људи изгубили у ратовима. Поручио је да данас мора да се чува мир, стабилност, достојанство и понос, а чувајући државу и своје интересе, своју земљу и народ на Косову и Метохији, и животе људи како би наша деца имала будућност у земљи.

"Лепо је да поштујемо све, али најважније је да водимо рачуна о својој земљи и сопственим интересима", поручио је Вучић.

Додао је да зна да би добио и више аплауза ако би говорио лоше о политичким противницима, али да му то не пада на памет, јер то, каже, говори о њима самима, а не о њему или о онима који га подржавају.

Рекао је и да се плашио 2014. године, када се кренуло у реформе, али да смо данас, захваљујући фискалној консолидацији, у стању да имамо највише девизних резерви, резерве злата, да земља може сваки ризик да дочека, а да се не брине за нафту на пумпама, гас у кућама, за храну.

"Имаћемо свега, захваљујући вама", рекао је Вучић и подсетио да је Србија претходне две године прва у Европи по стопи раста, што је први пут у историји, као и да је први пут да се смањује разлика у односу на западне земље и да можемо да се такмичимо.

"Важно је да децу сачувамо, да остану на својим огњиштима, да имају будућност, да планирају будућност за своју децу... Фабрике су будућност, путеви, пруге", рекао је Вучић.

Указао је и да неки кажу "никад не реци никад НАТО-у", што значи да би сутра они ушли у тај савез:

"Војна неутралност је наша вредност. Сами хоћемо да чувамо земљу, да имамо своју војску, Војску Србије да чува нашу земљу, и наше небо. Не треба нам НАТО. Добро се сећамо 1999. када је страдала мала Милица Ракић, Сања у Варварину... Нећемо сукобе, морамо да разговарамо, да имамо добре односе и то је мудра политика, али да идемо у НАТО? Немојте, хвала", поручио је Вучић.

Људски је опростити, али немојте да нас терате да заборавимо оно што не можемо да заборавимо, нагласио је Вучић.

Додао је да избори нису игра, већ је тада најважнија одговорност, поготово у данашњим околностима, када немамо право на неодговорност и неозбиљност.

"Никада ствари нису идеалне, увек ће их бити безброј због којих ћете се љутити на нас, некада с правом, некада не. Али само погледајте у каквом смеру иде земља - пре 10 година укупна вредност свега што бисмо створили 32 милијарде евра, а данас је 53 милијарде, и биће 57 до краја године. Видите којом брзином земља иде напред. Зато вас молим да озбиљно и одговорно приступите том великом послу", рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг