Вести

ВУЧИЋ: ИЗБОРИ ЋЕ БИТИ ТЕШКИ, ЈЕР ЋЕ СВИ ИЋИ ПРОТИВ НАПРЕДЊАКА

На сутрашњој седници Главног одбора Српске напредне странке биће речи о припремама за изборе, најављује председник СНС Александар Вучић и оцењује да ће избори бити тешки, јер ће сви ићи против напредњака.

"Избори су увек тешки за оне који хоће да победе и понашају се одговорно, за ове друге су лакши, они на њих и не морају, могу у Скупштину да улазе и праве инциденте, у РТС са тестерама..., могу да туку полицајце и новинаре", рекао је Вучић..

Он није желео да одговара на питања о евентуалним сменама у странци. Напоменуо је да је сутрашња седница затворена за јавност, те да сад не може, унапред, ништа да каже. Он је раније најавио да ће странка ићи на нова, млада лица, а Блиц сазнаје да ће на сутрашњој седници бити представљено 70 младих напредњака, који су прошли кроз страначку академију и који су у претходном периоду слушали предавања и искуства старијих колега који су данас на функцијама, од министара, посланика, све до председника државе и СНС Александра Вучића.

"Од 70 људи колико ће бити представљено, њих 25 ће се наћи листи за републички парламент", рекао је неименовани извор из врха СНС за тај лист и прецизирао да је то 10 одсто листе, што је велики број.

Исти извор наводи да томе има отпора међу старијим члановима СНС, али председник Вучић и руководство странке сматрају да је време за нову енергију.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва