Вести

ВУЧИЋ: ИСПУЊЕН САН ГЕНЕРАЦИЈА, ЗАВРШЕН ЈЕ ЦЕО КОРИДОР 10

Председник Србије Александар Вучић обишао је, пре свечаног отварања, последњу деоницу Коридора 10 и истакао да је поносан због завршетка тог коридора о коме су сањале многе генерације.

Коридор 10 омогућиће безбедно путовање, али и даљи економски развој, рекао је Вучић.

Много новца, рада, труда и енергије је уложено у изградњу Коридора 10, указао је Вучић и захвалио и честитао свима који су вредно и успешно обавили свој посао.

Ауто-путеви поред безбедности значе и више инвестиција, фабрика, радних места и привући ће све више путника, рекао је Вучић.

"То је за нас од кључног значаја за раст економије. Расту нам приходи за путеве, зато у инвестициони план можемо да убацимо и 900 милиона евра за око 5.000 километара локалних путева", рекао је Вучић.

Као што је сада југ Србије умрежен ауто-путевима и као што су сада повезани и Врање и Лесковац и Ниш и Пирот, тако ће и Шумадија, наглашава, бити премрежена ауто-путевима изградњом ауто-пута Карађорђе, Моравског коридора и ауто-пута Милош Велики.

Додао је да остаје још само да се Топлица повеже ауто-путем до Приштине и Тиране.

Вучић ће данас отворити источни крак Коридора 10, у присуству бугарског премијера Бојка Борисова, као и премијерке Србије Ане Брнабић, а најавио је да ће део његовог обраћања на свечаности отварања деонице Ниш - Димитровград бити, у част Борисова, на бугарском језику.

Председник Србије је рекао да су сви добродошли на отварање источног крака Коридора 10, укључујући и оне који, као Борис Тадић, критикују, а сами нису могли да изведу тај пројекат.

Неће бити никаквих санкција Србији

Неће бити никавих санкција Србији, изјавио је Вучић поводом навода о могућим санкцијама САД због куповине руског наоружања.

"Неће бити никаквих санкција", рекао је Вучић и додао да евентуалне америчке санкције не би погодиле земљу и грађане.

"Нису то санкције које могу да погоде вас, ваљда неки људи желе да увек буде ''што горе, то боље''. То су санкције које би можда погодиле мене или би можда погодиле неку фирму или би можда погодиле неког функционера. То не би погађало народ", рекао је Вучић.

Објаснио је да је данас потпуно другачији тип односа и могућих санкција.

"Верујем да то није реално и да се тако нешто неће догодити, ми ћемо да водимо рачуна о својој објективној снази. Ми нисмо Турска, ми немамо ту врсту моћи и снаге, ја сам тога сасвим свестан. Да ли вас вређа и да ли вас боли то што вам други одређује докле можете, шта можете, шта не можете, шта да радите....? Можете да уђете у своје ципеле, ја не могу у ципеле 42 и 43", навео је Вучић.

Нагласио је да Србија мора да се понаша рационално и реално и поручио да људи уопште не треба да брину о санкцијама, него треба да размишљају о нашем економском развоју.

Поручио је и да када се наоружавамо, не наоружавамо се за рат, већ се наоружавамо за то да рата не буде.

"Наоружавамо се да бисмо показали свима да смо тврд орах и да одвратимо сваког потенцијалног агресора од наше земље", рекао је Вучић.

Осврнуо се и на примедбе политичких противника у земљи - када се не наоружавамо, онда кажу да имамо слабу војску, а када се наоружавамо - питају што се наоружавамо.

"Шта год да урадите, ништа не ваља", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва