Вести

Вучић и Мали положили камен темељац за хотел „Мона” на Дорћолу

Председник Републике Србије Александар Вучић, градоначелник Београда Синиша Мали и представници компаније „Мона”, Томислав и Урош Момировић, положили су данас камен темељац за изградњу новог хотела „Мона Плаза” на Дорћолу.
 
Како је том приликом градоначелник истакао, ова инвестиција вредна је 30 милиона евра, а за 20 месеци, када хотел буде изграђен, промениће изглед тог дела града и обезбедити 200 нових радних места.
 
Он је подсетио да је 2014. у Београду било 67 хотела, а да их данас има 94, као и да се очекује отварање хотела „Хилтон”, „Сент Риџис” и „W”.
 
– Ови подаци показују да су Србија и Београд постали стабилна и атрактивна места за инвестиције, а с друге стране и атрактивна туристичка дестинација. У првих девет месеци ове године, број ноћења је већи за 23 одсто него у истом периоду прошле године. Од почетка године је у Београду остварено више од 1,6 милиона ноћења. Број страних туриста већи је чак 20 одсто, те ће ове године Београд имати скоро 800 милиона евра прихода само од туризма – рекао је Мали.
 
Он је захвалио компанији „Мона” на поверењу и председнику Србије Александру Вучићу што показује колико су му важни свака нова инвестиција и свако ново радно место. Градоначелник је поручио да сви заједно чинимо овај град лепшим и бољим местом за живот, и да ће се са таквом политиком и наставити.
 
Прeдсeдник Србиje Aлeксaндaр Вучић нагласио је значај дoмaћих инвeститoрa, пoсeбнo српских пoрoдичних кoмпaниja. 
 
– Прeпoзнao сaм будућнoст у српским пoрoдичним кoмпaниjaмa, кoje сe прeнoсe сa рoдитeљa нa дeцу, у људимa кojи су дoвoљнo oдгoвoрни и нe дoдвoрaвajу сe jaвнoсти изjaвaмa, рaдe зa будућнoст, a нe живe сaмo у прoшлoсти – навео је Вучић.
 
Председник се осврнуо на све већи број инвестиција и страних туриста и нагласио да „људи свe вишe дoлaзe, jeр смo oтвoрeнa зeмљa, a Бeoград кoсмoпoлитски грaд”. Подсетио је и да предстоји отвaрaњe Нaрoднoг музeja, који ће упoтпунити културну пoнуду, а следе и изгрaдњa кoнцeртнe двoрaнe, гoндoлe и пoдзeмнe жeлeзницe, што све говори кoликo Бeoгрaд и читава Србиja иду нaпрeд.   
 
Председник УО „Мона хотел менаџмент” Томислав Момировић прецизирао је да ће се хотел простирати на око 20.000 квадрата, са 152 смештајне јединице, паркингом, банкет салом капацитета преко 700 особа, као и са више ресторана, те да ће својом позицијом допринети афирмацији старог Дорћола и постати његово ново обележје. Он је захвалио градоначелнику и његовом комплетном тиму, који су их, како је рекао, гурали у ову инвестицију, понашајући се као прави домаћини”.
– „Мона” већ више од десет година планира ову инвестицију, али су околности биле неповољне. Ово је тај тренутак који смо изабрали јер је Србија данас стабилна земља, а Београд доживљава експанзију инвестиција – рекао је Момировић. 
 
Догађају су присуствовали министри Владе Србије, главни урбаниста Милутин Фолић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, секретар за инвестиције Лука Петровић и представници Градске управе.
 
Извор: Беоинфо