Вести

Вучић: Хвала олимпијцима на радости коју су нам приуштили

Председник Александар Вучић приредио је пријем за спортисте који су Србију представљали на Олимпијским играма у Токију, којима се захвалио на великом успеху који су постигли освојивши девет медаља и на радости коју су донели грађанима.

Вучић се нашалио на почетку обраћања, рекавши да ће бити кратак, јер зна да им је долазак у зграду Председништва "пропутовање" до балкона Старог двора, где им је приређен дочек.

"Хвала вам на огромној радости коју сте нам приуштили. Не знам да ли бих се пре захваљивао вашим породицама, вама на огромном труду, невероватном времену које сте одвојили да бисте бранили боје наше земље, донели радост грађанима…", рекао је Вучић.

Вучић је најавио и повећање новчаних награда за освојене медаље.

"Верујем да ћемо повећати награде на 100.000 евра за злато, 90.000 за сребро и 80.000 за бронзу, чиме ћемо се значајно приближити Италијанима", објаснио је Вучић.

Вучић се посебно захвалио "седморици величанствених" из ватерполо репрезентације, изразивши наду да неће сви отићи из националне селекције.

"Хвала свима на медаљама, али и онима који нису донели медаље, али су се борили. Гледаћете сада са неких других места, од стручног штаба, Олимпијског комитета, државних функција, али верујем да ћете помоћи да градимо шампионе", рекао је Вучић.

Представницима Одбојкашког савеза поручио је у шали да настоје да не само одбојкашице доносе медаље, већ да их освоје и одбојкаши.

Истакао је да ће држава урадити све што може да на наредним Олимпијским играма у Паризу и Лос Анђелесу дођемо до двоцифреног броја медаља.

Вучић је приметио да су Олимпијске игре посебно такмичење, не само појединаца и колектива, не само показивање заједништва и квалитета у спорту, већ такмичање нација, које се од оне старе пословице - да је важно учествовати, претворило у бројање медаља.

Како је рекао, пре осам година, у ширем региону Западног Балкана, Србија је била пета у броју освојених медаља, а данас је друга, одмах до Мађарске, која је, како је рекао, то заслужила, освојивши 20 медаља.

"Та земља је много улагала у спорт, више него ми. Ми смо се трудили да улажемо више него раније, али знамо да то још није довољно, улагаћемо још", рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће 1.децембра бити отворена хала за борилачке спортове, да се ускоро креће у изградњу Националног одбојкашког центра, који ће коштати 18 милиона, те да је у претходне две године издвојено новца највише у историји за ватерполо, савез и клубове.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк