Вести

Вучић: Грчка може да рачуна на Србију

Грчка увек може да рачуна на Србију и српски народ, поручио је председник Србије Александар Вучић на свечаној вечери у Атини, коју је у његову част приредио председник Грчке Прокопис Павлопулос.

Вучић је констатовао да када разговарамо једни с другима, с времена на време показујемо мање поштовања и уважавања него што показујемо према другима, јер смо пријатељи па онда, како је навео, ништа није важно.

Додао је да, ако би као председник или премијер Грчке анализирао ситуацију у региону, приметио би да његова земља има много интереса и партнера у региону.

"Ако причамо о пријатељима, има један на којег увек можете да рачунате, а то је Србија и српски народ. Ако бих рекао нешто у име обичног Србина, мушкарца или жене, имамо много добрих партнера у региону и много интереса у региону, али имамо једну нацију и једну земљу која је увек била уз нас, а то је Грчка и грчки народ", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да се прави пријатељ препознаје у тешким временима у историји.

"Видите колико је веран српски народ, српска нација и српска држава грчком народу и грчкој држави. Хвала што сте нам помогли, хвала што сте нас подржали, можете увек да рачунате на нас и увек ћемо бити с вама", рекао је Вучић и захвалио грчким домаћинима на топлом пријему.

 

 

 

Извор: Танјуг