Вести

ВУЧИЋ: ДРЖАВА ЋЕ СЕ ПОТРУДИТИ ДА ПОМОГНЕ СРПСКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Председник Републике Србије Александар Вучић је у оквиру посете Сремском округу обишао производни погон компаније "Стамевски-Мој слаткиш" у Старој Пазови и том приликом рекао да ће се држава потрудити да помогне српским привредницима како би унапредили производњу.

Председника Вучића су пред погоном дочекали грађани и запослени, а са њим су у обиласку били и  министар одбране Милош Вучевић, унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Током обиласка погона председник Вучић се упознао са процесом производње бројних торти и колача по којима је ова фирма позната, а у разговору са запосленима и власником компаније Александром Стамевским похвалио њихов рад и производе. 

"Ово је оно што је за Србију веома важно, за наше привреднике, да им помогнемо да прошире своју производњу. Сада од нове уредбе можете да тражите и нове машине, а од државе ћете да добијете 50 одсто помоћи", рекао је председник Вучић том приликом. 

 

Стара Пазова добро напредује, улажемо у Дом здравља,канализацију, школу

Председник Вучић оценио је током посете Старој Пазови да та општина добро напредује и најавио велика улагања у локални Дом здравља, школу и канализацију.

"Радићемо још неколико ствари, иако Пазова добро напредује. Радићемо пут од Батајнице до Инђије, Дом здравља у који ћемо уложити преко милијарду-10 милиона евра, да сви који иду у Дом здравља виде велике промене, у школу Бошко Палковљевић Пинки и оно што је најскупље канализацију", рекао је председник Вучић у разговору са грађанима Старе Пазове коју је обишао током посете Сремског округа.

Председник Вучић је рекао да је сада први пут чуо да је канализација проблем и да је то тако, јер су људи имали друге проблеме, који су сада решени, па може да се размишља о бољем стандарду.

"Улажемо много новца, 70 милиона евра, радимо са странцима, отворени тендер не иде преко општине", рекао је председник Вучић којем су челници општине рекли да располажу буџетом од 35 милиона.

Грађани су поздравили председника, а један родитељ се пожалио да му син нема посао, док су га породице два детета са специјалним потребама замолили за бањско лечење, јер како су нагласили деца са инвалидитетом старија од 18 година на то немају више право.

"Ако не буде решено дођите до мене слободно", поручио је председник Вучић породицама Прерадовић и Тијанић чије је једно дете председнику изрецитовало стихове песме Моше Одаловића "Баш лепо".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк