Вести

ВУЧИЋ: ДО КРАЈА СЕПТЕМБРА ОДЛУКА О ИЗБОРИМА

НОВИ САД - Премијер Србије Александар Вучић поновио је данас да ће одлуку о томе да ли ће бити расписани ванредни републички избори саопштити до краја септембра, а странкама које лицитирају сопственим рејтинзима унапред је честитао изборни резултат поручивши да су "већ победили". 

 Одговарајући, наиме, на питања новинара како коментарише изјаву Бојана Пајтића да ДС има подршку 30 одсто бирача, Војислава Шешеља да СРС има 20, а Ивице Дачића да СПС има 15 процената продршке, те да због тога СНС не сме на изборе, Вучић је рекао да је онда СНС на "нивоу цензуса" и додао:

"Уколико су ти подаци тачни, онда су они победили на изборима и ја им унапред честитам изборни резултат али не заборавите да их после избора подсетите на то шта су говорили, колику подршку имају", рекао је Вучић.

ЕУ је друштво које желимо, склонићу се кад народ каже

Србија је за Европску унију, јер је то тип друштва које желимо да изградимо и зато ћемо остати на европском путу, поновио је данас премијер, а опозиционим лидерима поручио да се "неће држати за фотељу по сваку цену".

Он је тиме одговорио на изјаву лидера СРС Војислава Шешеља да је спреман на коалицију с напредњацима под условом да одустану од европског пута, а затим додао да све политичке противнике поштује, па тако и и Шешеља, Пајтића...

Подсетио је да је ЕУ била након поплава највећи донатор Србије, поред Уједињених арапских емирата и скандинавских земаља, а опозиционим лидерима поручио да увек могу да га смене и да ће увек поштовати вољу грађана, за разлику од једног од њих који се држи за своју фотељу по сваку цену.

"Мени то неће падати на памет. Када народ буде показао да не жели ову владу бићу спреман да се склоним", закључио је Вучић.

Не постоји план за насељавање избеглица у Србији

Вучић је негирао постојање било каквог плана за насељавање избеглица у Србији, напротив, како је рекао данас новинарима у Новом Саду, наша је жеља да будемо одговорни и понашамо се озбиљно. "Иако смо само земља кандидат, ми смо спремни да се понашамо као држава чланица ЕУ. 

Да покушмао на сваки начин да покажемо да смо спремни да прихватимо део своје одговорности као и било која чланица ЕУ", поручио је Вучић. Мада, како је приметио, у пракси се не зна шта то тачно значи, све док не видимо свеоубухватно решење ЕУ, њихово стратешко решење. "Избеглице, као што се видело јуче, не желе чак ни у Бечу да остану, где је поднето свега шест захтева за азил и останак у Аустрији. Они имају неку унапред планирану руту до Немачке и скандинавских земаља. 

Ми им нисмо у тим плановима, па чак ни Аустрија и Чешка, земље које су много развијеније", навео је Вучић и заључио да је Србија спремна да прихвати све што договори ЕУ.

 

Извор: Танјуг