Вести

ВУЧИЋ: ДЕСЕТ ПУТА ВИШЕ ДЕЦЕ СЕ ЛЕЧИ У ИНОСТРАНСТВУ НЕГО РАНИЈЕ

Данас лечимо у иностраству десет пута више деце него пре три године, рекао је Александар Вучић, захваливши Електромрежама Србије на донацији вредној пет милиона динара, коју је та компанија доделила фонду за лечење у иностранству.

"Оно што је веома важно за данашњу акцију је да истакнем да је то десет пута више деце на лечењу у иностранству него пре три године, не десет одсто више, већ 10 пута више. Зато нећу да трпим критике на рачун државе од оних који никад ништа нису урадили, а држе придике", рекао је Вучић додајући да је добро што тај новац и вишак профита Електромреже троше на тај начин.

Како је приметио, надао се и очекивао и нешто више од такве фирме, али, додао је, ваљда ће то бити наредне године.

Електромреже Србије најавиле су да ће донирати пет милиона динара Буџетском фонду за лечење деце у иностранству, а уговор о тој донацији потписан је данас у просторијама ЕМС-а.

Потписе су ставили министар здравља Златибор Лончар и генерални директор "Електромрежа Србије" АД Никола Петровић, а у присуству премијера Александра Вучића.

 

Желимо да ширимо утицај и моћ у сфери енергетике

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија жели да шири своју моћ и утицај у сфери енергетике.

Вучић је рекао да су по том питању за Србију најважније државе у региону Црна Гора и Босна и Херцеговина.

"Даћемо све од себе да будемо још значајнији партнер и ако неко од њих крене у приватизацију и на берзи се појаве акције, Србија ће их куповати", рекао је Вучић.

Он је додао да се наслушао прича о томе да ће држава продати ЕПС, и нагласио да ова влада до сада ништа није продала.

Ништа нисмо приватизовали, за разлику од неких који су све продали по четири пута, па ниједан радник у тим фабрикама није остао, рекао је Вучић.

 

Видећемо имамо ли и да ли смо за постојећу већину

Премијер Србије Александар Вучић поновио је данас да ће све о томе да ли ће бити парламентарних избора бити познато крајем јануара или почетком фебруара, и да ће се тада и знати да ли има већине или не у парламенту.

Вучић је на питање новинара да коментарише изјаву потпредседнице СНС Марије Обрадовић да та странка мора да преиспита односе са коалиционим партнерима и да ли то значи раскид са СПС, Вучић је рекао да је данас у ЕМС присутан као премијер, да поштује све политичке странке "са мањим изузецима" и да не би о томе као председник владе, те да се о политичким стварима и односима говори на страначким органима.

"Видећемо да ли ће бити већине у парламенту, да ли је уопште СНС за ту већину или није, да ли су друге странке за ту већину или не, или ће да буде неке друге већине...", закључио је Вучић.

Како је рекао, Влада Србије функционише, има већину а да ли ће је имати за месец, два - "видећемо, можда се склопи нека друга већина".

Он је додао да ће се о свему питати народ који ће имати прилика колико хоће за тако нешто.

Премијер је додао и да ће ускоро председнички избори, на којима је већ неколико њих победило, а сада на парламентарним то само треба и да потврде.

На питање да ли то значи да се иде и на парламентарне заједно са председничким, Вучић је поновио да ће се о томе знати све крајем јануара или почетком фебруара.

 

Не интересује ме Ружић, ни други самозвани национални хероји

Премијер Александар Вучић није данас хтео да коментарише последње изјаве функционера СПС Бранка Ружића о томе да је могао да сруши власт у претходих пет година да је то хтео, приметивши да само види да сви воле да глуме неке националне хероје.

"Нећу и не интересује ме", рекао је Вучић на питање новинара како коментарише Ружићеве наводе да може да га победи и додао:

"Само видим да сви воле да глуме националне хероје...", додао је Вучић.

 

Спреман за разговор с Пленковићем, без услова

Премијер Алексадар Вучић каже да прихвата извињење хрватског премијера Андреја Пленковића у вези с таблом у Јасеновцу, мада њему лично није то ни замерио, и да је у сваком тренутку спреман да разговара с Пленковићем о свему што би допринело решавању спорних питања.

"Спреман сам на разговор с њим о свему, важно је да се ствари решавају дијалогом. Пажљиво сам пратио интервју Пленковића, два пута сам га прочитао и записао све што је занимљиво, али не бих давао никакав коментар: За сваку сам врсту разговора у име Србије и владе, без икаквих услова", поновио је премијер.

Да ли ће то донети резултат, како је навео, то је питање, јер су нам, оценио је, погледи веома различити и разликују нам се погледи кад је реч о догађајима у Србији, Хрватској, региону.

"Иначе, нисам Пленковићу лично замерио због табле. Није је он поставио, али постоје догађаји у Хрватској за које просто не можете да кажете да сте њима задовољни, нити можете да им се радујете", навео је Вучић.

 

 

 

извор: Танјуг