Вести

ВУЧИЋ: ЧУВАЋЕМО СВОЈУ НЕЗАВИСНОСТ И ПОСЛОВНЕ АРАНЖМАНЕ

Вучић је истакао данас, на Пословном форуму „Србија-Индија“, да ће Србија чувати своју политику независности, и самосталног доношења одлука у корист својих грађана, као и споразума о слободној трговини, те позвао индијске бизнисмене да улажу у Србију, где ће, истакао је, добити најбоље услове у региону и Европи.

Вучић је указао да ће индијски и други инвеститори тешко пронаћи другу земљу која има доступност тржишта од милијарду људи, без царина.

Подсетио је да Србија има споразуме о слободној трговини који покривају тржиште Евроазије, Русије, Белорусије, Казахстана, Турске.

Такође је указао и на економске показатеље, и истакао посебно да је Србија друга у Европи, не рачунајући Ирску, због Гугла, Фејсбука и Епла, по привредном расту.

„Србија је претходних година за 50 места поправила положај на „Дуинг бизнис“ листи, али важнији су од тога реални бројеви. Трећу годину заредом Србија има суфицит у буџету, што доказује стабилну фискалну ситуацију. Србија је по броју страних директних инвестиција већа од свих осталих у региону заједно“, подсетио је Вучић.

Рекао је да Србија жели још већи број индијских пријатеља да привуче да улажу, посебно из области ИТ и софтвера, јер имамо много младих које не желимо да иду у свет, а чије знање и енергију инвеститори могу да искористе.

„У Србији имате стабилно пословно окружење и највише уговора о слободној трговини. Поред тога дајемо, када имате суфицит у буџету, тражите начине како да смањујете сиромаштво и повећавате инвестиције. Извдајамо највеће субвенције и подстицаје за инвеститоре - од новца по радном месту, до пореских олакшица“, објаснио је Вучић додајући да држава помаже и у неопходним инфраструктурним радовима за успостављање пословног случаја.

„Ко жели да испита тржишта у другим земљама гарантујем да нећете наћи боље место за улагање. Шта год понуди било ко други у окружењу гарантујем да ће Србија понудити боље услове. Зато не мучите се и не трошите средства, већ одмах дођите у Србију и уложите новац, зарадите много да ви будете богатији, а ми задовољнији“, поручио је Вучић.

Рекао је да је био запањен колико је Индија напредовала, хиљадама километара путева који се граде, железницама, аеродромима, и свиме што је могао да чује током посете.

„Ово говорим да би наши бизнисмени могли да разумеју да разговарамо са представницима земље која ће за неколико година бити прва по бројности, искреним пријатељима, који су Србију увек доживљавали тако, и са земљом која има неслућене потенцијале у привредним сферама. Замолио бих наше привреднике да размотре све могућности и опције. У Индију није лако ући економски, јер има најбогатије људе на земаљској кугли, људе, који су изванредног знања, школовани на западу и најбољим школама истока, а и богату дијаспору“, објаснио је Вучић.

Вучић је указао да у првих седам месеци имамо раст од 53 одсто у трговинској размени, али да су то и даље мали бројеви, који морају а буду већи. Позвао је српске бизнисмене да размисле о пословима са Индијом, а када даље ојачамо и о улагањима.

 

 

 

Извор: Танјуг