Вести

ВУЧИЋ: ЧЛАНСТВОМ У ЕУ МОЖЕМО ДА ОСТВАРИМО ВАЖНЕ РЕЗУЛТАТЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да верује да чланством у ЕУ можемо да остваримо важне резултате.

Председник Вучић је уочи самита лидера Западног Балкана и ЕУ који се у Котору одржава под слоганом "Један регион, заједничка визија" рекао да тешким реформама можемо да се проближимо тржишту ЕУ, које је значајно за Западни Балкан.

"Верујем да чланством у ЕУ можемо важне резултате да остваримо", рекао је председник Вучић и напоменуо да ту има "не лаких задатака".

 

Свако нека донесе одлуку о резолуцији - понашаћемо се у складу са тим

Председник Вучић рекао је да нема никакву поруку за Црну Гору по питању резолуције о Сребреници и поручио да свако треба да донесе своју одлуку, а да ће се Србија у складу са тим понашати у будућности.

"Тако да, свако нека донесе своју одлуку и у складу са тим и ми ћемо се понашати у будућности", рекао је председник Вучић одговарајући на питање новинара шта ће поручити Црној Гори када је реч о резолуцији о Сребреници.

"Немам никаву поруку, то је њихова ствар. Они доносе одлуку како ће се поставити по тим питањима. Ми знамо каква је наша порука. Имају они неке друге овде који ће да говоре како и шта очекују. Ми то не радимо, ништа. Ми знамо шта је наш однос по томе", рекао је председник Вучић.

Поручио је да има он једно питање на које нико нема одговор.

"А какав је смисао тога данас? Пошто нам говоре и ово се не односи на Црну Гору, већ на све друге. А какав је смисао те резолуције? Кажете, није наметање колективне кривице. Него шта је? Пошто је индивидуална кривица већ одређена пресудама, о чему се ту друго ради пошто се не помиње ни једно име у самој резолуцији. Тако да, свако нека донесе своју одлуку у складу са тим и ми ћемо се понашати у будућности", нагласио је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг