Вести

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПРИПАДНИЦИМА ГАРДЕ ДАН ЈЕДИНИЦЕ

Председник Србије, Александар Вучић, честитао је данас свим припадницима Гарде 6. мај, Дан јединице.

"Настављајући традицију Српске Гвардије дугу 190 година, а захваљујући изузетној стручности и професионалности стекли сте реноме елитне јединице. Непуна два века дајући допринос успешном стварању модерне и функционалне војске чувате стечени углед".

Вучић је навео да професионалним извршавањем задатака и константним усавршавањем, из године у годину, припадници Гарде знатно унапређују војни протокол за потребе државног и војног руководства и тиме доприносе очувању угледа како Војске, тако и Републике Србије.

"Само најбоље јединице Војске Србије могу бити носиоци највиших одличја Републике Србије. Припадници Гарде са поносом и чашћу носе одликовање за изузетне заслуге и постигнуте резултате у свим областима живота и рада", навео је Вучић.

Честитајући им празник Вучић је навео и да је сигуран да ће припадници Гарде професионално извршавати постављене задатке, развијати оперативну способност своје јединице и у предстојећем периоду доказати и показати ко може бити припадник те најстарије репрезентативне јединице.

 

 

 

Извор: Танјуг